реферат на тему інфляція її сутність вимірювання та її причини

1. Сутність і способи вимірювання інфляції. 2. Види і причини виникнення інфляції. Наслідки та особливості інфляційних процесів в економіці Республіки Білорусь. Висновок. Список використаних джерел. Вступ. У плановому періоді інфляція теж існувала, але носила прихований характер, головними її причинами були мілітаризація економіки і структурні зрушення в народному господарстві. Для цього типу економіки, а також для економіки перехідного типу інфляція проявляється не тільки в постійному зростанні цін, а й у збільшенні товарного дефіциту, зниженні якості товарів і послуг.


1) розкрити сутність, причини інфляції, її види й форми; 2) обгрунтувати механізм відкритої інфляції; 3) вивчити показники виміру рівня інфляції; 4) вивчити наслідки інфляції. Причини появи інфляції витрат у різних країнах залежать значною мірою від фази економічного розвитку, місця, займаного країною на світовому ринку, і умов виробництва, у конкретної країни. У цілому нині інфляцію витрат можна охарактеризувати так: сукупний попит перестав бути надлишковим, але сукупне пропозицію скорочується внаслідок зростання витрат виробництва. Реферат на тему: Інфляція: сутність, види та роль у господарській системі. Інфляція: сутність, види й роль господарчої системи 2010 р. Зміст Запровадження 1.


Інфляція - це одна з найбільш гострих проблем сучасного розвитку економіки в багатьох країнах світу, що негативно впливає на всі сторони життя суспільства. Є різні погляди на природу і причини інфляції, але переважають два напрями: перший розглядає інфляцію як суто грошове явище, спричинене порушенням законів грошового обігу; другий - як макроекономічне явище, спричинене порушенням пропорцій суспільного відтворення, і насамперед між виробництвом і споживанням, попитом і пропозицією товарів. Проте це лише форма прояву, а не глибинна сутність і причина інфляції. Звичайно інфляція має свій зовнішній прояв у підвищенні цін. Але не кожне підвищення цін служить показником інфляції.


механізм формування інфляції, основні причини виникнення і поглиблення; пояснюючи моделі інфляції; вимірювання інфляції; економічні, соціальні і політичні наслідки інфляції; основні шляхи подолання інфляції. 1. Зміст інфляції та її теоретичне пояснення. Суть, види та форми прояву інфляції. Внутрішньо властивим ринковій економіці явищем є інфляція. В економічній теорії існує кілька поглядів на сутність та причини інфляції. У вітчизняній науці та у правлячих колах України нині переважають погляди на це явище виключно як на грошовий феномен, пов’язаний із надмірною емісією. Через це боротьба з нею проводиться у напрямі адміністративного скорочення емісії.


Інфляція як економічне явище характеризує якісний стан грошового обігу в умовах, коли перестає діяти механізм автоматичного забезпечення сталості грошей. Невипадково термін “інфляція” почав вживатися в 70-ті роки ХІХ ст. стосовно до грошового обігу в Північній Америці, переповненого паперовими знаками, які випускалися для ведення громадянської війни. З того часу він широко ввійшов у наукову літературу і практичний лексикон, особливо після краху золотого стандарту.


Тут найдется полное раскрытие темы -Інфляція: сутність, типи, наслідки та шляхи подолання, Загружено: 2014-08-30. Мета курсової роботи - визначення поняття інфляції, її основні типи, види та наслідки та виявити шляхи подолання інфляції в Україні та в світі. Для досягнення зазначеної мети було визначено наступні завдання: - проаналізувати засади вивчення інфляції у сучасній економічній науці; з’ясувати підходи до приборкання інфляційних процесів у українській економічній науці; виявити вплив інфляції на соціально-економічний розвиток країн світу. Причиною інфляції спочатку вважали повсюдний перехід до паперових грошей. А що ж можна віднести до справжніх інфляційних причин зростання цін?


Інфляція — це знецінення грошей внаслідок надмірного зростання їх маси в обороті. При цьому стрімке зростання грошової маси може бути як абсолютним, так і відносним. Так, збільшення маси грошей за місяць на 15% протягом двох-трьох років неминуче викличе інфляційне знецінення грошей, оскільки економіка жодної країни не в змозі забезпечити відповідне збільшення фізичних обсягів пропозиції на товарних ринках. Таким же буде результат, коли грошова маса залишається незмінною, а фізичні обсяги виробництва товарів і послуг скорочуються щорічно на 10—15% протягом кількох років, тобто постійно грошова .


1. Сутність та причини інфляції. Як економічне явище інфляція існує давно. Вважають, що вона появилась одночасно з виникненням грошей, з існуванням яких нерозривно пов’язана (з IV-III ст. до н.е., коли грошовим товарам у світі стає срібло). Термін „інфляція” вперше почав уживатися в період громадянської війни в Північній Америці (1861-1865) для позначення процесу розбухання грошової маси, яка була необхідна для фінансування воєнних витрат. Великого розмаху інфляційні процеси набули після Першої та Другої світових війн ХХ ст. Саме в цей період економісти зосередили свою увагу на дослідженні цього складного і суперечливого явища.


Тема: "Інфляція: сутність, наслідки та шляхи подолання. Державне регулювання інфляції". Студентки Любимової Катерини. . Сутність інфляції та її причини. Мабуть, немає іншої економічної проблеми, про яку за останні роки так багато говорили та писали, як інфляція. Не викликає сумніву, що нестабільність цін у економіці є однією з головних проблем.


Інфляція: причини, види, наслідки. У сучасних умовах у багатьох країнах поширення набуло таке явище, як інфляція. Поряд з безробіттям вона виступає проявом нерівноваги в економіці. Інфляція (від лат. Inflatio - здуття) - це загальне підвищення цін, обумовлене знеціненням грошової одиниці (зниженням купівельної спроможності грошей). Інфляційні очікування є важливим фактором розвитку інфляції і можуть стимулювати або гальмувати її зростання. Залежно від точності прогнозів виділяють очікувану (прогнозовану) і непередбачену (непрогнозовану) інфляцію. Поєднання інфляції попиту, інфляції витрат та інфляційних очікувань породжує інфляційну спіраль. Розкручування інфляційної спіралі показано на рис. 23.6.


Інфляція та її наслідки. План. 1. Суть і види інфляції. Інфляція може бути зумовлена такими причинами: надлишковим сукупним попитом; зростанням витрат виробництва або зменшенням сукупної пропозиції; підвищенням зарплати; порушенням механізму пропозиції. Інфляція може бути спричинена тим, що економіка намагається витрачати більше, ніж вона здатна виробляти, тобто з часом досягає такої точки, яка знаходиться поза кривою виробничих можливостей. Виробничий сектор не в змозі відповісти на цей надлишковий попит збільшенням реального обсягу продукції, бо всі наявні ресурси вже повністю використані.


Форми та типи інфляції, причини виникнення щодо товарів та грошей, її вплив на перерозподіл доходів, форми прояву та соціально-економічні наслідки. Проблеми інфляційних процесів в Україні. Антиінфляційна політика та основні засоби боротьби з інфляцією. З навчальної дисципліни «Економічна теорія». на тему «Інфляція: причини виникнення та методи регулювання». Київ 2009р. План. Найгірше у інфляції витрат є те, що вона породжує інфляційні очікування, а згодом – і інфляційну психологію. Це явище виникає тоді, коли у масовій свідомості людей існує впевненість, що інфляція буде зростати й надалі.


Тема работы: Інфляція: причини виникнення та методи регулювання по предмету Экономика. Размер: 52.89 КБ. Содержит 47730 знаков, 0 таблиц и 0 изображений. . Інфляція — багатогранний, складний процес, який чітко відображає основні проблеми й суперечності економіки. Найбільш очевидно вона проявляє себе в систематичному переповненні каналів грошового обігу масою надлишкових грошей, що веде до їх знецінення та додаткового перерозподілу національного доходу й національного багатства на шкоду більшості населення. Інфляція — це приріст цін, викликаний надлишком грошей стосовно до випуску товарів та послуг. Отже, інфляція передусім характеризує приріст цін в економіці. Вона вимірюється за допомогою індексу цін.


Визначення інфляції її причини та наслідки види. Інфляція сутність причини наслідки. [ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати. скачати. Курсова робота з дисципліни «Фінанси» Тема: «Інфляція: сутність, причини, наслідки». Зміст Введення 1. Інфляція: сутність, причини, види, наслідки 1.1 Поняття інфляції 1.2 Причини інфляції 1.3 Види інфляції 1.4 Наслідки інфляції 2. Специфіка російської інфляції Висновок Список літератури. Введення. Сьогодні дискусія навколо зростання інфляції вже вийшла за межі владних структур.


Інфляція — це зростання загального рівня цін у країні впродовж певного періоду часу, що супроводжується знеціненням національної грошової одиниці. Іншими словами, зростають ціни на продукти харчування, одяг, підвищується квартирна плата тощо. За такої інфляції ціни відносно стабільні, люди охоче заощаджують гроші, бо їхня вартість мало знецінюється. Помірну інфляцію, за якої ціни зростають до 5% за рік, називають повзучою. Галопуючою є інфляція, коли ціни зростають на 20, 50, 100 або й більше відсотків за рік. Гроші втрачають свою вартість дуже швидко, тому населення майже не заощаджує грошей у вигляді готівки. Люди прагнуть купити за свої гроші товари.


Метою даної курсової роботи є визначення основних соціально-економічних наслідків інфляції та методів боротьби з нею. Для досягнення мети даної роботи були поставленні такі проміжні задачі: 1. Вивчити літературу по даній темі. 2. Визначити поняття інфляція. 3. Дати загальну характеристику інфляції попиту та пропозиції. 4. Визначити причини виникнення інфляції.


Сутність, причини, наслідки, шляху подолання скачати безкоштовно без реєстрації. Дати визначення інфляції, її класифікацію та художні засоби виміру. Виявити головні причини інфляційних процесів. Вивчити соціально-економічні наслідки інфляції. Дати аналіз антиінфляційним заходам держави. Досліджувати особливості інфляційного процесу у Україні та заходи подолання. 2. сутність економічного явления – інфляції. Як економічне явище інфляція існують вже тривалий час. Вважається, що її появу пов'язано хіба що з появою грошей, з функціонуванням яких вона нерозривно поєднана.


Інфляція - це процес знецінення грошей та загальне підвищення цін на товари і послуги внаслідок надмірної емісії та переповнення каналів обігу грошовою масою, яка виявилась не забезпеченою економічними благами. Термін "інфляція" буквально означає "здуття або набухання". Таким чином, глибинні причини інфляції перебувають як в сфері обігу, так і в сфері виробництва, і дуже часто зумовлюються економічними і політичними відносинами в країні. Наслідком такої невідповідності є знецінення грошової одиниці й загальне підвищення цін на товари та послуги. Слід зазначити, що не тільки зростання цін є основним проявом інфляції.


Методи вимірювання інфляції. ⇐ ПредыдущаяСтр 19 из 35Следующая ⇒. До основного чинника, що характеризує макроекономічку нестабільність ринкової економіки, відноситься відсутність стабільності рівня цін в межах економічного циклу, яка проявляється в динаміці рівня цін, або в бік їх підвищення, або навпаки. Галопуюча інфляція свідчить про серйозні порушення кредитно-грошової політики у країні. Гроші втрачають свою цінність, тому люди зберігають тільки мінімум грошових засобів, необхідних для здійснення щоденних угод. Фінансові ринки потрапляють у депресію, бо капітал потрапляє за рубіж.


Причини та наслідки інфляції в Україні План Вступ. Форми прояву інфляції поступово змінювалися в міру розвитку грошового механізму та самих грошових форм. На початку винекнення паперових грошей коли вони тільки відірвалися від розмінних на золото банкнот а на руках у суб’єктів обігу були ще повноцінні монети які нерідко оберталися першою ознакою інфляції виступав лаж на золото тобто підвищення ціни на золоті монети в паперових грошах порівняно з їх номінальною вартістю. Головною формою прояву інфляції стало знецінення грошових знаків.


Інфля́ція (від лат. inflatio) — тривале зростання загального рівня цін, що відображує зниження купівельної спроможності грошової одиниці. Основними факторами інфляції є монетарні та немонетарні. До монетарних факторів інфляції відносять переповнення каналів грошового обігу грошима, внаслідок чого відбувається знецінення грошей та зниження їх купівельної спроможності. До немонетарних факторів належить підвищення попиту на товари та послуги, збільшення витрат виробництва, сезонні фактори тощо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської