і роздрукувати інформацію про день рідної мови

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. Конспект на урок Дошкілля скачати.


Міжнародне свято, День рідної мови, святкується щорічно 21 лютого. Розповідаємо, як виникла ідея його створення, а також цікаві факти про українську мову. В кінці — додали вислови відомих людей про мову, які точно надихнуть вас до глибшого її вивчення. Ідея створення Дня рідної мови. 21 лютого всі країни світу святкують День рідної мови. Це свято започаткували у 1999 році, а святкують з 2000, тож йому вже 20 років. На сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі, постановили, що таке свято має існувати для підтримки багатомовності, а також, мовного і культурного різноманіття. Воно має стати щ.


Історія Міжнародного дня рідної мови та привітання до свята в віршах та листівках. 26 жовтня 1999 на Генеральної конференції ЮНЕСКО було оголошено про підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності. Для цього було засноване міжнародне свято, що відзначається 21 лютого. Датою свята обрали день протестів у Бангладеші 1952, коли влада жорстоко придушила акцію проти заборони бенгальської мови в країні. З 2000 року День рідної мови щорічно відзначають в Україні. Привітання з Днем рідної мови 2021. Рідна Україна - мова солов’їна, Золоте колосся, маки у житах.


День рідної мови. Завантажити презентацію. Презентація по слайдам . На тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні. Слайд 7. 21 лютого 2002 року Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови в Україні. Слайд 8. Рідна мово моя!


"Мови – це важливо!" – цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови. 21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» - звучало у заголовку документа. Міжнародне свято рідної мови мало послугувати захисту мови як культурної спадщини кожної окремої національності, кожної народності на нашій планеті. Історія свята, на превеликий жаль, має трагічний п.


Міжнаро́дний день рі́дної мо́ви, також Міжнародний день материнської мови (англ. International Mother Language Day) — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.


Можливість поділитися розробками до Міжнародний день рідної мови. Презентація - "День рідної мови". Класному керівникові, Виховна робота. 18 відгуків. 4.9. Додав(-ла) Руденко А. С. 19 лютого 2018 33528 18. pdf. Інтелектуальна гра до Дня рідної мови-21 лютого. Українська мова, Позакласні заходи.


Підбірка тематичних матеріалів до Міжнародного дня рідної мови - 21 лютого - для 1-4 класів - завантажити безкоштовно цікаві навчальні матеріали для дітей. Підбірка тематичних матеріалів до Міжнародного дня рідної мови. 12206 просмотров /.


Сьогодні на Землі налічується близько 6 тисяч мов — самобутніх, унікальних, неповторних. Половина з них знаходиться на межі зникнення. Щоб уберегти мови від вимирання, за пропозицією держав-членів ЮНЕСКО було проголошено Міжнародний день рідної мови, який вперше відсвяткували 21 лютого 2000 року в Парижі.


Сценарій свята до Міжнародного дня рідної мови проведено учителем української мови та літератури Радиш Л.З. та бібліотекарем Муцулою М.І. Сцена прикрашена квітами, рушниками. У центрі слова «О слово рідне, що без тебе я!». Лунають слова за сценою: «Ну що б, здавалося, слова… Слова та голос — більш нічого, А серце б’ється — ожива, Як …


Україна також приєднується до всесвітнього Дня рідної мови. Декілька фактів про рідну українську мову. 1. Наша мова має багато спільного з санскритом. Українська мова пов’язана із старослов’янською - спільною мовою предків всіх слов’ян, так само як санскрит, є мовою, найближчою до спільної мови перших індоєвропейців (арійців). В українській мові є багато слів, які майже ідентичні словам у санскриті: “повітря”, “вогонь”, “кінь”, “дерево”, “вогонь”.


21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано в листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі. Його історія, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року в Бангладеш (Східний Пакистан) пакистанська влада ж.


Щороку 21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови, що був започаткований у 2000-му році ЮНЕСКО. Цьогоріч наша школа із задоволенням долучилася до святкування. Головним символом свята стало «Дерево рідної мови», на кожному листочку якого учні 5 – 11 класів мали змогу написати про своє ставлення до української мови. Корені цього дерева символізують наших предків, з древньої мови яких виріс стовбур – наша сучасна мова. Стовбур розгалужується на гілки – народ, що у свою чергу зменшуються до гілочок – родин. Урешті-решт з кожної гілочки-родини виростає окремий листочок – окрема людина. А ше.


Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої колискової пісні. Народні колискові зачаровують ніжністю, любовю. У них – материнська ласка, світ добра, краси. 2 За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. В Україні цей день започаткували з 2002 року. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі память народу, оберігає й передає із покоління в покоління духовні скарби. Мова – це наше минуле. 3 Любов до рідної мови починається ще з колиски, з маминої колискової пісні. Народні колискові зачаровують ніжністю, любовю. У них – материнська ласка, світ добра, краси. 4 « Вік живи – вік учись» - закликає нас народний вислів.


Рідна мова - це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежить від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у своїх піснях і у своїй культурі. Рідна мова - це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова - це мова серця. Мова - духовне багатство народу. Василь Сухомлинський. Свято рідної мови Ну що б, здавалося, слова. . Слова та голос — більш нічого. А серце б'ється - ожива, Як їх почує!.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської