реферат красна книга україни, заказники, заповідники

Червона книга України є основою для розробки подальших дій, спрямованих на охорону занесених до неї видів тварин і рослин. У 1921 – 1930 рр. в Україні виникає ціла мережа заповідників, а на передодні Другої світової війни на території України було 9 заповідників та близько 2000 пам’яток природи, які охоплювали переважно всі географічні зони. Заказник – природна територія чи акваторія, в межах якої постійно або тимчасово заборонені окремі види господарської діяльності людей для забезпечення охорони одного або багатьох видів живих істот, одного або кількох екологічних компонентів, або загального пейзажного характеру місцевості, що охороняється.


Зональность заповедного фонда. Природные заповедники Украины. Банк рефератов содержит более 364 тысяч рефератов, курсовых и дипломных работ, шпаргалок и докладов по различным дисциплинам: истории, психологии, экономике, менеджменту, философии, праву, экологии. А также изложения, сочинения по литературе, отчеты по практике, топики по английскому. Полнотекстовый поиск.


Характеристика заказників в структурі природно-заповідних територій. Сутність, види біологічної різноманітності та необхідність її збереження. Заказники місцевого та державного рівня на Рівненщині. Заказники — це природоохоронні об'єкти. На відміну від заповідників можуть бути постійними або тимчасовими; у заказниках можливе часткове використання тварин, рослин та інших природних ресурсів. В Україні першу Червону книгу випущено в 1980 р., а через два роки ухвалено Закон про Червону книгу України, який закріпив її в статусі державного документа. В 1994 й 1996 р. Червону книгу України було перевидано вже у двох томах. Кількість видів, які в нашій країні опинилися перед загрозою зникнення, стрімко зростає.


В Україні існує 20 заповідників, великі заповідні території належать національним паркам, заповідно-мисливським господарствам. За останні роки в Україні спостерігається тенденція до збільшення природно-заповідного фонду. Заповідники - це територіальні комплекси, які збереглися в незайманому стані і назавжди вилучені з господарського користування. Заказники – це території, де протягом певного часу охороняються окремі види тварин і рослин та інші складові природного комплексу. Інші природні ресурси тут можуть використовуватись у разі, якщо це не завдає шкоди об’єктам, що охороняються. В Україні створюють заказники насамперед там, де є види рослин і тварин, які занесені до Червоної книги.


(Мандрівка по карті України). Станція «Природоохоронні території». 1. Заповідники – установи загальнодержавного значення, пета їх створення. 2. Біосферні заповідники (Асканія-Нова), Карпатський, Чорноморський, «Дунайські плавні», їх міжнародне значення. 3. Національні природні парки - природоохоронні установи, призначені зберігати цінні природні, історико-культурні комплекси та об’єкти. (Карпатський, Швацький, Азово-Сиваський, Винницький, «Синевір», «Подільські Товтри», «Святі гори»). 4. Заказники – природні території, створені з метою збереження і відтворення природних комплексів або окремих . 2. Заповідні території загальнодержавного значення. Підгорецький парк і заказник «Лешнівський».


Карпатский заповедник ‒ это гордость Украины! О природе Карпат, и, в частности, Карпатского биосферного заповедника уже есть много книг. Это единственный участок на равнине Европы, где массово растет нарцисс узколистный! Карпатская горная система, рядом с Альпами и Балканами, имеет самый большой, биологически разнообразный характер на всем европейском континенте.


Природні заповідники України — це природоохоронні, науково-дослідні установи загальнодержавного значення, покликані зберігати в природному стані типові або виняткові для даної ландшафтної зони природні комплекси з усією сукупністю їх компонентів, вивчати природні процеси і явища що відбуваються в них, розробляти наукові засади охорони довкілля, ефективного використання природних ресурсів та екологічної безпеки. Ділянки землі та водного простору, які належать до заповідників.


Червона книга України.Заповідники, заказники, національні парки та їхнє значення для збереження природи Землі Мета - навчальна: дати поняття про предмет і завдання охорони природи, про раціональне використання природних ресурсів, природоохоронні об'єкти та території України і перспективи природоохоронної справи в Україні, сформувати знання про Червону книгу; - розвивальна: вдосконалювати практичні вміння і навички екологічно правильної поведінки; формувати вміння працювати в колективі; - виховна: виховувати любов.


Заповідники України - Реферат. Асканійський державний заповідник, селище Асканія-Нова Чаплинського району Херсонської області. До складу заповідника входить всесвітньо відомий Асканійський цілинний степ, зоопарк і дендропарк, або як його звуть, ботанічний парк (сад). Заповідником оголошений у 1919 р. Всі три об'єкти підпорядковані нині Українському науково-дослідному інституту тваринництва степових районів ім. М. Ф. Іванова, який створено на базі заповідника у 1932 р. Асканійський степ знаходиться в зоні вузьколистих типчаково-ковилових степів України. Він є унікальною природною пам'.


В Україні існує 20 заповідників, 303 заказники, 17 національних природних парків. Ознайомимося з ними ближче. Заповідники — природоохоронні території, створені для збереження видів живих організмів та виконання наукових досліджень. Заповідник Асканія-Нова — унікальний куточок природи в Херсонській області, своєрідний музей під відкритим небом, де збереглися неораний степ, стародавні кургани, раніше створені жителями цих земель кам’яні статуї. Це перший заповідник України, закладений понад сто років тому. Із занесених у Червону книгу рослин тут ростуть ковила українська, рябчик великий, тюльпан Шренка, тюльпан скіфський, який, крім Асканії, ніде не трапляється. Мал. 187 Дунайський заповідник.


Из Красной книги Украины - 18 видов, в Европейском Красном списке - 10. Растительность заповедника представлена сообществами генетически отличающихся типов - от водного до полупустынного. В Зеленой книге Украины занесено 12 сообществ. Их зарегистрировано 263 вида, что составляет приблизительно 79% всех известных для дельты Дуная видов и почти 64% всего видового состава орнитофауны Украины. На территории отмечено пребывание 42 видов птиц, подлежащих особой охране. Это, в частности, занесенные в Красную книгу Международного союза охраны природы (МСОП) кудрявый пеликан, малый баклан, краснозобая казарка и орлан-белохвост.


Краєзнавчі оповідки для учнів 6-8 класів. Вид. 2-е, перероб. і доп. Підготувала Л. Ткач. В чаклунних скелях і гірських вершинах, У водоспадах і цілющім джерелі, В печерах, гротах, голубих долинах,-. Життя твоєї рідної землі. Не забувай цих таємниць її. Іванченко М., Хоменко В. Уявіть собі природу у вигляді дивовижної нескінченної книги. Відтоді, як тільки-но розкрилась вона перед очима людства, й до наших часів ми гортаємо сторінки цієї книги. А чи ж прочитали до кінця хоч одну? Та й хіба можна пізнати все про неповторний світ природи?


Реферати українською » Иностранный язык » Заповідники України. Реферат Заповідники України. Страница 1 из 2 | Следующая страница. Асканійський державний заповідник, селище Асканія-Нова Чаплинського району Херсонської області. Заповідником оголошений у 1919 р. Всі три об'єкти підпорядковані нині Українському науково-дослідному інституту тваринництва степових районів ім. М. Ф. Іванова, який створено на базі заповідника у 1932 р. Асканійський степ знаходиться в зоні вузьколистих типчаково-ковилових степів України. Він є унікальною природною пам'яткою степової цілини півдня України й має величезну наукову цінність.


Кримський і Ялтинський гірсько-лісовий заповідники. Мартьян Карадазький заповідник стежки навколо. Геологічні заказники розташовуються в гірському Криму: Чорна річка на заході Головної гряди - ущелина-каньйон; Качинський каньйон на місці долини прориву річки Качи через Внутрішню гряду; Гірський карст Криму, що займає частину закарстованної плато Карабі-яйли. Хапхальський гідрологічний заказник розташований на південному схилі Головної гряди в ущелину з водоспадом Джур-Джур. Зверху ще краще видно Чорноріченське водосховище - найбільше в Криму і постачає водою Севастополь (тому в ньому не дозволяють ні купатися, ні вудити рибу).


Презентация на тему Природні заповідники України до уроку з екології. Природні заповідники України Ґорґани; Дніпровсько-Орільский; Древлянський ; Єланецький степ; Казантипський ; Канівський; Карадазький; Кримський; Кузійський; Луганський; Мармароський; Медобори; Мис Мартьян; Михайлівська цілина; Опукський; Поліський; Розточчя; Рівненський; Угольсько-Широколужанський; Український степовий; Свидовецький; Черемський ; Чорногірський; Ялтинський гірсько-лісовий.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської