курсовые прилади ультразвукової терапії та реабілітації

Обладнання прилади і апарати для ультразвукової терапії використовують ультразвук з частотою діапазону від 800-3000 кГц. 1.2 Показання та протипоказання для ультразвукової терапії Основними показаннямиє: неврологічні прояви остеохондрозу хребта (корінцеві і рефлекторно-тонічні синдроми, мієлопатія та ін), наслідки захворювань і травм периферичної нервової системи, нейропатії, невралгії, гангліоніти, травми хребта і спинного мозку, розсіяний склероз, захворювання і наслідки травм суглобів , м'язів, сухожиль, сумково-зв'язкового апарату, хронічні неспецифічні запальні захворювання бронхів і легенів (хронічний бронхіт, хронічна.


У системах медичної УЗ діагностики та терапії зазвичай використовують частоти від 22 кГц до 15 МГц. Будь-яке середовище, у тому числі і тканини організму, перешкоджає поширенню ультразвуку, тобто володіє різним акустичним опором Z - імпедансом. Відбиття залежить від кута падіння УЗ променя, частоти УЗ коливань, щільності матеріалу та швидкості падаючого променя. 1.2. Ультразвукові коливання Акустичні коливання з частотами нижче 16 (20) Гц, які не сприймаються людиною, називають інфразвуком, коливання з частотами [16(20) – 20000] Гц -звукові, а від 20000 Гц до 109 Гц - ультразвуком, а коливання з частотами вище, ніж 109 Гц, називають гіперзвуком.


стискання і розрідження речовини при проходженні УЗ коливань. Це приводить до мікромасажу клітин і тканин за типом вібраційного масажу. Термічний чинник пов'язаний з утворенням тепла за рахунок перетворення механічної енергії в теплову. Фізико-хімічна дія ультразвуку обумовлена підвищенням проникності клітинних мембран, посиленням процесів дифузії, активізації ферментативних систем, метаболізму амінокислот, зміни обміну речовин в організмі. Під впливом ультразвуку розширюються судини, прискорюється кровоток і лімфообіг, проявляється протизапальна (будь-яка фаза запалення, у тому числі при.


Ультразвукова терапія - лікувальне використання ультразвуку шляхом застосування високочастотних ультразвукових хвиль (механічних коливань). Обладнання прилади і апарати для ультразвукової терапії використовують ультразвук з частотою діапазону від 800-3000 кГц. Ультразвукова терапія знайшла широке застосування в медицині і апаратної косметології. При лікуванні ультразвуком підвищується інтенсивність тканинних окислювально-відновних процесів, збільшується утворення біологічно активних речовин: гістаміну, гепарину, серотоніну.


Принципові схеми роботи діагностичних приладів і устаткування. Прилади для діагностики захворювань ОРА. Норми. Визначення патології. практичну та освітню діяльність фахівця фізичної. реабілітації/фізичної терапії та ерготерапії в. Україні. Наказ МОЗ України від 07.11.2016р. №1171 Про.


Медична реабілітація - основний вид реабілітаційного процесу. Провідними методами медичної реабілітації є відновна терапія і реконструктивна хірургія з наступним (в разі необхідності) протезуванням. Відновна терапія здійснюється, в першу чергу, за допомогою медикаментозного лікування, фізичної реабілітації (лікувальна фізкультура, масаж, фізіотерапія, працетерапія), психологічних методів (групова та індивідуальна психотерапія).


Комбінована терапія. Індуктивна короткохвильова діатермія. Прилади для масажу. Лазерна терапія. Комплектуючі. Офтальмологія. Офтальмоскопи. Набіри офтальмологічних окулярних лінз. Лампи щілинніі. Електротерапiя. Ультразвукова терапiя. Дарсонвалізація та ультратональна терапія. Магнітотерапiя. Інгалятори. Опромінювачі фізіотерапевтичні. Комбінована терапія. Індуктивна короткохвильова діатермія. Прилади для масажу. Лазерна терапія. Комплектуючі.


Медична реабілітація - комплекс заходів, який включає способи прискорення реституції, стимуляції репаративно-регенеративних процесів, виявлення та зміцнення компенсаторних механізмів, корекції загальної резистентності організму та імунітету. До засобів медичної реабілітації відносяться: кінезотерапія, лікувальний масаж, мануальна терапія, ортезотерапія, трудотерапія, фізіотерапія, психотерапія, медикаментозна терапія, лікувальні медикаментозні блокади, дієтотерапія, відновлювальна та косметична хірургія і інші.


Кафедра фізичної терапії та ерготерапії. СІЛАБУС НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ Мануальні методи у фізичній терапії. рівень вищої освіти: другий (магістерський) спеціальність: 227 Фізична терапія, ерготерапія спеціалізація: 227. Основні теми: Сучасні розробки і методи лікувального масажу та мануальної терапії при ушкодженнях хребта; особливості методики лікувального масажу у інвалідів з ушкодженнями опорно-рухового апарату; особливості методики лікувального масажу та мануальної терапії при неврологічних захворюваннях. Підсумкова оцінка формується з урахуванням результатів поточного контролю та заліку.


Етапи формування реабілітаційної програми. Види реабілітаційних програм та умови проведення. Характеристику періодів та етапів медичної реабілітації згідно з рекомендаціями ВООЗ. Особливості застосування засобів фізичної реабілітації в терапевтичній практиці, в травматології, в ургентній хірургії та в плановій хірургії. Основні реабілітаційно-оздоровчі заклади.


Тому актуальним питанням є оцінювання ефективності програм фізичної реабілітації хворих на РМЗ після РМЕ [6], зокрема за станом та адаптаційно-компенсаторними можливо-стями дихальної та серцево-судинної систем організму [7]. Перспективним у цьому напрямку є використання методик аналізу варіабельності сер-цевого ритму (ВСР) [8], зокрема експрес-аналізу стану і адаптаційно-компенсаторних можли-востей організму ВСР [9]. Цей метод використовувався при організації та контролі ефектив-ності фізичної реабілітації з поточним та етапним її експрес-контролем у неонкологічних хво-рих [10].


Реабілітація – це суспільно необхідне функціональне і соціально-трудове відновлення хворих та осіб з інвалідністю, що здійснюється комплексним проведенням медичних, психологічних, педагогічних, професійних, юридичних, державних, суспільних та інших заходів, за допомогою яких можна повернути потерпілих до звичайного життя і праці, відповідно до їх стану. Загальні показання до медичної реабілітації наведені в доповіді Комітету експертів ВООЗ з попередження інвалідності та реабілітації (1983). До них відносять


Реферат Ультразвукова терапія. Горлівський філія Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». Кафедра: фізичної реабілітації. >Реферат. з дисципліни: Фізіотерапія. на тему: "Ультразвукове терапія". 2008. 1. Загальні відомостей про ультразвукової терапії. Ультразвукове (УЗ) терапія - застосування з лікувальною метою механічних коливаньультрависокой частотою (20-3000кГц).


Апаратура, методика і техніка ультразвукової терапії. Жвавої| Місце фізіотерапії в сучасних медичних технологіях. Завдання немедичної психотерапії. Загальні особливості кольоротерапії. Задачі медичної мікробіології та вірусології у вивченні збудників інфекційних захворювань, вдосконаленні методів лабораторної діагностики, специфічної терапії та профілактики. Основні напрями інтенсивної терапії сепсису. Показання і протипоказання до застосування металопластмасових мостоподібних протезів. Показання обвинуваченого як джерело доказів. Показання підозрюваного як джерело доказів. Показання потерпілого як джерело доказів. studopedia.su - Студопедия (2013 - 2021) год.


Ультразвукова терапія для лікування та реабілітації хребта і суглобів в центрі "Меднеан". Показання та протипоказання до ультразвукової терапії. Щоб скористатись безкоштовною реабілітацією в нашому центрі, Вам потрібно взяти у вашого сімейного лікаря направлення на консультацію до невропатолога чи фізіотерапевта. Деталі по телефону 0969232533. Останні статті. Мануальна терапія - покази та протипокази. Мануальна терапія - це методика лікування руками, тобто техніка, з допомогою якої лікар своїми руками впливає на сегменти хребта, суглоби, м'язи та зв'язки для усунення зміщень та функціональних блоків у суглобах, зняття м'язових спазмів та больвих трігерних точок. Читати більше.


Проведення ультразвукової терапії. ⇐ ПредыдущаяСтр 3 из 3. Обладнання:апарат «УЗТ - 101»,вазелінова олія, процедурний годинник.


Характеристика и назначение ультразвуковой терапии, ее физическое обоснование и специальная аппаратура. Методика и техника проведения процедур и механизм действия фактора на организм. Показание и противопоказания к использованию ультразвуковой терапии.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐ Скачать бесплатно - курсовую работу по теме 'Нетрадиційні засоби реабілітації у комплексному лікуванні хворих на артеріальну гіпертензію'. Раздел: Медицина, физкультура, здравоохранение. Тут найдется полное раскрытие темы -Нетрадиційні засоби реабілітації у комплексному лікуванні хворих на артеріальну гіпертензію, Загружено: 2015-05-20.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської