реферат на тему про рослину з червона книга україни

Червона книга України - основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання. До Червоної книги України заносяться види тварин і рослин, які постійно або тимчасово перебувають чи зростають у природних умовах на території України, в межах її територіальних вод, континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, і знаходяться під загрозою зникнення. Занесені до Чер.


Червона книга України сигналізує нам про стан рослинного та тваринного світу в нашій країні, знайомить з тими видами флори і фауни, які знаходяться під загрозою зникнення та потребують охорони та захисту. Завдяки знанням переліку рослин, які занесені до Червоної книги України, кожен з вас може дізнатися про ту чи іншу рослину, яка росте на теренах нашої держави і стати на її захист. Структура Червоної книги України. Щоб вміти краще орієнтуватися в переліку рослин Червоної книги, необхідно зрозуміти її структуру, так як всі рослини, які занесені до цього важливого документу, діляться на певні к.


Підсніжник звичайний Galanthus nivalis L. Вважають, що підсніжники - "квіти надії" -першими з'являються з-під снігу, засвідчують прихід весни. На Україні росте 3 вида підсніжника. У нас, на Хмельниччині, широко росповсюджений в дубово-грабових лісах підсніжник звичайний. Коротке життя підсніжників і дуже легко воно може обірватися. Вони вже зникли з околиць Києва і все рідше зустрічаються навколо…


Червона книга України - основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання. До Червоної книги України заносяться види тварин і рослин, які постійно або тимчасово перебувають чи зростають у природних умовах на території України, в межах її територіальних вод, континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, і знаходяться під загрозою зникнення. Занесені до Чер.


Занесена до Червоної книги України. В Україні рідкісна рослина. Зрідка трапляється в Гірському Криму та на околиці Феодосії по чагарниках, на лісових галявинах, гірських луках та на схилах. Зозульки травневі — багаторічна і трав'яниста рослина з 2-4-лопатевими бульбами. Належить до родини Зозулинцеві. Занесена до Червоної книги України (1996, 2009). Зростає у лісах, на узліссях, серед чагарників, на мохових болотах, вологих луках, лісових галявинах і схилах.. Ковила дніпровська — багаторічна рослина родини Тонконогових.


Рослини Червоної Книги України (варіант 1) — презентація з біології на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Червона книга України — анотований та ілюстрований перелік рідкісних видів та підвидів, що знаходяться під загрозою зникнення на території України, і підлягають охороні; основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних, і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання.


Історія створення та структура Червоної книги України. Види тварин і рослин, що знаходяться під загрозою зникнення. Рослини, які занесені до Червоної книги України. Плауноподібні, покритонасінні. Мохоподібні. Лишайники. Гриби (Fungi (Mycota, Mycophyta)). Червона книга України, рослини, які занесені до неї. Червона книга України - офіційний державний документ, який містить перелік рідкісних видів тваринного і рослинного світу, що перебувають під загрозою зникнення. доклад, добавлен 21.02.2011. 2. Червона Книга України. Сутність Червоної Книги України. Організація збереження видів тварин і рослин, занесених до неї. Перша Червона книга, присвячена українській флорі та фауні.


Червона книга України — основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання. До Червоної книги України заносяться види тварин і рослин, які постійно або тимчасово перебувають чи зростають у природних умовах на території України, в межах її територіальних вод, континентального шельфу та виняткової (морської) економічної зони, і знаходяться під загрозою зникнення. Занесені до Че.


Червона книга України - офіційний державний документ, який містить анотований перелік рідкісних й перебувають під загрозою зникнення видів тварини рослинного світу у межах території України, її континентального шельфу, і морської економічної зони, і навіть узагальнені інформацію про поширенні, сучасний стан цих видів, причинах зменшення кількості, і природні заходи з їхнього збереження і відтворення. Занесені до Червоної книги України види рослин та тварин підлягають особливої охороні по всій території України.


1980р. – видано Червону книгу України. Червона книга України містить відомості про рідкісні та зникаючі види тварин і рослин. У цій книзі є різні сторінки: чорні, червоні, жовті, білі, сірі, зелені. Рідкісні рослини і тварини. Їх можна ще побачити, але дуже мало. Рослини і тварини, кількість яких швидко зменшується. Численність цих рослин і тварин невелика. Рослини і тварини маловивчені, місця їх життя малодоступні. Рослини і тварини, яких вдалося зберегти, врятувати від вимирання. Рослини і тварини, яких ми вже ніколи не побачимо..


Алфавітний список рослин, занесених до третього видання Червоної Книги України (2009 р.) Українська назва. Біноміальна назва. Адіант венерин волос. Adiantum capillus-veneris L. Айстра альпійська. Aster alpinus L. Аконіт Бессера. Aconitum besserianum Andrz. ex Trautv. Аконіт Жакена. Aconitum jacquinii Rchb. Аконіт несправжньо-протиотруйний. Aconitum pseudanthora Błocki ex Pacz. Аконіт опушеноплодий. Aconitum lasiocarpum (Rchb.) Göyer. Альдрованда пухирчаста. Aldrovanda vesiculosa L.


1. Червона книга України є основним державним документом, у якому містяться узагальнені відомості про сучасний стан видів тварин і рослин України, що перебувають під загрозою зникнення, та заходи щодо їх збереження та науково обгрунтованого відтворення. Червона книга України є основою для розробки подальших дій, спрямованих на охорону занесених до неї видів тварин і рослин. 2. До Червоної книги України заносяться види тварин і рослин, які постійно або тимчасово перебувають чи зростають у природних умовах на території України, в межах її територіальних вод, континентального шельфу та виключної .


Вперше Червона книга України була випущена в 1980 р. однотомним виданням. Крім тварин, до неї було занесено 151 вид судинних рослин; список виявився неповним і не відображав усього популяційно-видового розмаїття і багатства рослинного світу країни, що потребував охорони. Протягом часу, що минув після виходу книги, продовжувалось дослідження фітобіоти та її видового складу в зв'язку з дедалі зростаючим антропогенним впливом на неї, вивчався стан популяцій рослин, нагромаджувалися нові відомості про динаміку чисельності видів, темпи відновлення або скорочення ареалів, життєвість тощо. Друге.


Рослини червоної книги україни. підсніжник білосніжний. конвалія. первоцвіт. крокус. цибуля ведмежа. зозулині черевички. Тварини червоної книги україни. рись звичайна. зубр. саламандра плямиста. борсук. заєць білий. лосось чорноморський.


4 Червона книга України. 5 Лілія лісова БагаторічнаБагаторічна трав'яниста рослина заввишки см.трав'яниста рослина СтеблоСтебло зелене, знизу і під суцвіттям безлисте. суцвіттям ЛисткиЛистки еліптично-ланцетні, гострі, з короткошорстким краєм, у кільцях і чергові. КвіткиКвітки повислі, на довгих квітконіжках, від світло-рожевих до бузкових, часто з фіолетовими плямами квітконіжках ЦвітінняЦвітіння раннє (кінець травня - початок червня).травнячервня Надає перевагу півтіні, особливо жарким літом.літом. Скачать бесплатно презентацию на тему "РОСЛИНИ ЧЕРВОНОЇ КНИГИ УКРАЇНИ «Щастя– це бути з природою, бачити її, говорити з нею » Л.М. Толстой." в формате .ppt (PowerPoint). Похожие презентации.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської