загальна характеристика країн європи.

Загальна характеристика Європи. Розділ II. Регіони і країни світу. Тема 1. Країни Європи. 1. Загальна характеристика Європи. 2. ФРН. 3. Велика Британія. Загальна характеристика Європи. Економіко-географічне положення регіону Європа.Європа розташована на заході Євразії та займає приблизно п'яту її частину. Її площа — 10,8 млн. км2.


Загальна характеристика країн Європи. Європа (грец. Europe — території, що знаходяться на заході від Егейського моря) — частина світу, яка займає західну частину материка Євразія. Європу омивають два океани (Атлантичний і Північний Льодовитий) та їх моря. Площа Європи становить приблизно 10 млн. км2, островів — 730 тис. км2. Загальна довжина берегової смуги — 38 тис. км, переважають вирівняні акумулятивні й абразійні береги. Середні висоти Європи становлять майже 300 м, максимальна — 4807 м (г. Монблан).


Як змінюються країни Європи під впливом глобалізації? З географічної точки зору Європа повністю лежить у Північній півкулі та омивається водами двох океанів: Північного Льодовитого й Атлантичного та їх морів. Вона не настільки велика (10 млн км2), як Азія, не така компактна, як Австралія, менш екзотична, ніж Африка, довжина її з півночі на південь набагато менша, ніж у Америки, але її рельєф, клімат, рослинний і тваринний світ доволі різноманітні та цікаві, а народи, що населяють Європу, мають давню та цікаву історію.


§ 23. загальна характеристика європи. Загальні відомості про регіон. Європа - західний регіон материка Євразія, який охоплює площу близько 10 млн км 2 з населенням понад 800 млн осіб. Європа омивається водами Атлантичного і Північного Льодовитого океанів, берегова лінія значно розчленована. Кількість країн на карті Європи залежить від конкретних політичних, економічних і культурних позицій і є неоднозначною. Найбільше дискутується включення до складу Європи таких країн, як Туреччина, Косово, Кіпр, Казахстан і Республіки Закавказзя.


Згідно з лексикографом Гезихієм, назва Європа означає «країна заходу, або темна»[5], що пізніші лінгвісти порівнювали із зах.-сем. 'rb «захід сонця»[6] або аккад. erebu з тим самим значенням. М. Вест, втім, оцінює цю етимологію як дуже слабку[7]. У різні часи східну межу Європи проводили по-різному, простежується загальна тенденція «розростання Європи на схід».


Мета: формувати знання про склад регіону, особливості його ЕГП, населення, з’ясувати місце і роль Європи у світі, характерні риси сучасного розвитку господарства, розвивати картографічні навички, критичне мислення, сприяти розвитку самоосвітньої і комунікативної компетентності, вихованню активної життєвої позиції.. Презентація на урок Географія скачати.


Тема 1. Загальна характеристика Європи. § 3. субрегіони Європи та їхні політико-географічні особливості. • Пригадайте, де проходить межа між Європою та Азією. Державні кордони країн Європи, що пролягають природними рубежами, та сусідське розміщення більшості з них не створюють значних перепон для розвитку економічних і культурних зв’язків. Склад регіону та його політична карта. Політична карта Європи є надзвичайно складною і динамічною. На ній налічують 54 об’єкти, із яких 43 мають основні території, повністю розташовані у межах Європи. Три держави — Росія, Казахстан, Туреччина — є трансконтинентальними країнами, територія яких розташована і в Європі, і в Азії.


Тема 1. Загальна характеристика Європи. § 3. субрегіони Європи та їхні політико-географічні особливості. • Пригадайте, де проходить межа між Європою та Азією. Державні кордони країн Європи, що пролягають природними рубежами, та сусідське розміщення більшості з них не створюють значних перепон для розвитку економічних і культурних зв’язків. Склад регіону та його політична карта. Політична карта Європи є надзвичайно складною і динамічною. На ній налічують 54 об’єкти, із яких 43 мають основні території, повністю розташовані у межах Європи. Три держави — Росія, Казахстан, Туреччина — є трансконтинентальними країнами, територія яких розташована і в Європі, і в Азії.


Загальна характеристика Європи (варіант 1) — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Загальна характеристика Європи Виконала учениця 10-А класу Данільченко Віталія Перевірила Лавренчук Т.С Спеціалізована школа №273 з поглибленним вивченням української мови та літератури Географія 2012. Слайд #2. Європа - західний регіон материка Євразії, який охоплює площу близько 10 млн км з населенням понад 800 млн осіб. Найбільше забезпечені земельними ресурсами країни Східної Європи. Слайд #5. Лісистість Європи трохи вища за середньосвітову, що оцінюється в 30 %.


Загальні риси господарства країн Західної Європи. Зарубіжна Європа посідає світовому господарстві перше місце за: ¾ розмірами промислового та сільськогосподарського виробництва; ¾ експортом товарів та послуг; ¾ розвитком міжнародного туризму. Однак, порівняно з Англо-Америкою та промислово розвинутими країнами АТР, темпи економічного розвитку і показники ВВП на душу населення в регіоні дещо нижчі. Європа відстає від США і за показниками енерго- та технооснащеності, витратами на науково-дослідні розробки. Останнім часом за прикладом "Силіконової долини" (США), в Європі також поширюєть.


У країнах Європи розміщено сотні штаб-­квартир міжнародних організацій. Найбільше їх зосереджено у Парижі, Брюсселі, Лондоні, Женеві та Відні. На території Європи розташовані три ядерні держави: Велика Британія, Франція та Росія. Наближеність країн Європи до зон екологічної кризи визначають особливості їх еколого-географічного положення . Районом екологічної катастрофи є зона Чорнобильської аварії на півночі України, яка охопила частину території Білорусі та Росії. Відносно «екологічно чистими» залишаються лише окраїни європейського регіону: Ісландія, Португалія, північ Скандинавського півострова та північні та східні території Росії.


Країни Європи мають досить сприятливі умови для господарського розвитку: вдале поєднання рівнинного та гірського рельєфу, кліматичних умов, переважно родючих ґрунтів та ресурсів прісної води. Завдання 3. За картами атласа визначте головні особливості природних умов Європи. У рельєфі Європи переважають низовини й височини, гори займають менше ніж п’яту частину території. 5. Загальна характеристика господарства. Частка Європи у світовому ВВП за останні 50 років зменшилася й зараз становить приблизно 25 % проти 37 % у 1950 р. Однак у цій частині світу перебувають світові лідери за показником ВВП на душу населення. При цьому частка європейців у населенні світу за цей період зменшилася майже вдвічі.


Загальна характеристика регіону. Мета уроку: навчальна сформувати в учнів систему знань про склад регіону, розміщення та формування населення. - презентация. Презентация была опубликована 5 лет назад пользователемАнастасия Кравченко. Презентация на тему: " Країни Європи. Загальна характеристика регіону. Мета уроку: навчальна сформувати в учнів систему знань про склад регіону, розміщення та формування населення." — Транскрипт: 1. 2 Країни Європи. Загальна характеристика регіону. 3 Мета уроку: навчальна сформувати в учнів систему знань про склад регіону, розміщення та формування населення країн та регіонів.


Загальна характеристика Європи. ⇐ Предыдущая 1 2 3 4 567 8 9 10 Следующая ⇒. Європа займає провідне місце у світовому господарстві за розмірами промислового та сільськогосподарського виробництва, експортом товарів та послуг, розвитком міжнародного туризму. Її сумарний ВВП становить майже 30 % світового. Вона лідирує у світовій торгівлі за обсягами золотовалютних запасів та іноземних інвестицій. Суворий клімат Північної Європи не став перешкодою для відвідування країн цього регіону багаточисленними туристами. Другу чашу терезів визначають: незаймана природа Північної Європи, чисте повітря, мальовничі озера, фіорди, невисокі, але надзвичайно красиві гори.


У країнах Центральної та Східної Європи сформувалася східноєвропейська модель економічного розвитку. До країн цієї моделі відносять Болгарію, Боснію і Герцеговину, Угорщину, Македонію, Польщу, Румунію, Словаччину, Хорватію, Чехію, Сербію, Чорногорію, Литву, Латвію та Естонію. За рівнем соціально-економічного розвитку ці країни відносяться до средньорозвинених індустріальних та індустріально-аграрних. Середньодушовий обсяг ВВП у 2-3 рази менший, ніж у країн Західної Європи, і приблизно відповідає рівню найбільш розвинених країн Латинської Америки. У 2012 р. найменшим цей показник був у Боснії і.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської