прызентацию повоєнна відбудова і розвиток україни

Повоєнна відбудова та розвиток України в 1946-на початку 1950-х рр. Слайд #2. Україна - суб'єкт міжнародних відносин У червні 1945 р. УРСР стала членом ООН. Восени 1945 р. Підготовча комісія ООН розробляла порядок денний першої сесії Генеральної Асамблеї ООН. Першим віце – головою Підготовчої комісії був обраний тодішній нарком закордонних справ УРСР, відомий партійно – радянський функціонер Дмитро Мануїльський. Україна вступила до численних спеціалізованих органів і агенств ООН – Статистичної комісії,Комісії з прав людини, Комітету у справах біженців і переміщених осіб. До 1950 р. УРСР с.


Презентація допомагає краще розкрити і зрозуміти тему "Повоєнна відбудова та розвиток України в 1946-на початку 1950-х рр." :охарактеризувати зміни геополітичного становища України, що відбулися після Другої світової війни; з’ясувати адміністративно-територіальні зміни у повоєнний час; вчитися порівнювати та зіставляти однотипні історичні події, процеси, виділяючи на цій основі головні ознаки певного історичного періоду; цікавитися історією своєї Батьківщини.. Презентація на урок Історія України скачати.


3. Внутрішнє становище України. 4. Рівень життя та побут населення. 5. Відбудова промисловості та економіки. 6. Сільське господарство. II. 5. Відбудова промисловості та економіки Зусилля спрямовані на відбудову важкої промисловості, що поглинули 85 % капіталовкладень, принесли дивовижні успіхи. По 1950 р. промислове виробництво на Україні на 15% перевищило рівень 1940 р. На західній Україні, де важкої промисловості майже не було, прогрес відчувався особливо вражаючим до 1950 р. Промислове виробництво зросло на 250%.


Україна в період повоєнної відбудови ( урок 1 ) Тарасов В.В., учитель історії Серпневого НВК. Слайд 2. Україна – одна із засновниць ООН Дата Подія 06.05.945 Участь України у роботі установчої конференції ООН у Сан - Франциско 1945 Участь України у розробці та прийнятті Статуту ООН 29.07 – 15.10.1946 Участь України у Паризькій мирній конференції. Включення України до складу Економічної і Соціальної Рад Лютий 1947 Укладення мирних договорів з Італією, Румунією, Угорщиною, Болгарією, Фінляндією 1948 - 1949 Україна – непостійний член Ради Безпеки ООН 1951 Перша Українська республіканська конференція прихильників миру у Києві. Україна підтримала прохання Цейлону та Лаосу до ООН.


Відбудова промисловості. Радянізація західних областей України. Розгортання ідеологічних кампаній. • Перший її етап в Україні проходив під гаслом боротьби проти “націоналізму” і наступив він після вересневого 1947 р. пленуму правління Спілки письменників України . • Другий етап кампанії морально – політичного тиску на суспільство відкриває розгорнута наприкінці 1948 р. боротьба проти “низькопоклонства” перед Заходом, а згодом – і проти “космополітизму”.


Післявоєнна відбудова і розвиток України в 1945 – початку 1950-х рр. Презентация на заданную тему содержит 21 слайдов. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций в закладки! Презентации» Образование» Тема 27. Післявоєнна відбудова і розвиток України в 1945 – початку 1950-х рр. Слайды и текст этой презентации. Слайд 1. Описание слайда: Тема 27. ПЛАН Повоєнні адміністративно-територіальні зміни Зовнішньополітична діяльність УРСР. Відбудова промисловості. Радянізація західних областей України. Розгортання ідеологічних кампаній. Слайд 2. Описание слайда


значні масштаби відбудовчих робіт розрахунок лише на власні сили і на ресурси Радянського Союзу ставка робилась на важку промисловість та енергетику централізована відбудова економіка України як частина загальносоюзної економічної системи адміністративно-командна система ідеології голод 1946-1947 pp нестача робочої сили.


1. Повоєнна відбудова та розвиток України у 1945-150-х рр • Зовнішньополітична: • Перемога у війні – ріст міжнародного авторитету СРСР • Початок «Холодної війни» • Розширення прав союзних республіків. • 1944 – створено наркомат іноз.справ (Д.Мануїльський) • УРСР – стає суб’єктом міжнародного права • Причини: показати зхукр землі як «воз’єднання», збільшити к-сть представників в ООН, ілюзія укр.дерожавності (проти ОУН-УПА). 2. Д. Мануїльський. 3. • УРСР – участь в розробці Статуту ООН • Квітень 1945 – конф.в Сан-Франциско, УСРС стає співзасновницею ООН • УРСР – стає членом всіх основних міжнаро.


Мета: охарактеризувати розвиток України в період повоєнної відбудови; Продовжити розвивати навички логічного мислення, працювати в малих групах; Формувати демократичні засади учнівського світогляду. Обладнання: підручник, атласи, кольорові позначки з номерами, схеми-картки по темі, карта "Україна", документи, картки (а,б,в) для тестування, мікрофон. Хід уроку. I. Мотивація. Сьогодні ми почнемо вивчати тему 2 Післявоєнна відбудова і розвиток України в 1945 - на початку 50-х рр. Ця тема буде вивчатися протягом 5-ти уроків. На цьому уроці ми розглянемо питання "Україна в період пов.


Повоєнна відбудова в Україні - Україна в поноєнний період - Історія України - Рівень стандарту - 11 клас - Сорочинська Н. М. - НУШ - Нова українська школа - Підручник - 2019. У березні 1946 р. Верховна Рада УРСР затвердила п’ятирічний план відбудови і розвитку народного господарства на 1946-1950 рр. Модель відбудови господарства повністю відтворювала етапи індустріалізації з усіма її недоліками. Нехтуючи потребами і можливостями людей, план передбачав менше ніж за 5 років відбудувати зруйновані райони країни, відновити довоєнний рівень промислового і сільськогосподарського розвитку та навіть його перевищити. Особливості відбудови в Україні.


Охарактеризувати людські і матеріальні втрати України у війні та швидкі темпи відбудови господарства, труднощі і недоліки. Розкрити причини опору радянській владі населенням західноукраїнських земель, загонами ОУН-УПА. Звернути увагу на відновлення сталінського режиму, репресій проти науки і культури. Проаналізувати процеси суспільного життя в період "відлиги". Дати оцінку шістдесятникам, дисидентському руху.


- Відбудова народного господарства України розпочалась відразу ж після визволення від німецько-фашистських загарбників. У 1946 р. на основі Закону СРСР про п'ятирічний план відбудови народного господарства прийнято Закон про відбудову народного господарства України. - Відповідно з вище вказаним законом відбудову народного господарства планувалося завершити до 1950 р. Насамперед відбудовувалась важка промисловість, транспорт, енергетика. У ці галузі спрямовувалось 88 % капіталовкладень. - Сільське господарство одержало 7 % вкладень і відбудовувалось за рахунок більш жорсткої дисципліни в к.


8. УКРАЇНА В ПЕРІОД ПОВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ (підручник). Тема ІI ПІСЛЯВОЄННА ВІДБУДОВА І РОЗВИТОК КРАЇНИ / в 1945 - середині 50-х років /. § 8 україна в період повоєнної відбудови. Друга світова війна призвела до значних змін у долі України. Хоча Україна і зазнала великих збитків (зруйнований економічний потенціал, численні людські втрати), значно розширились її кордони, зросла політична й економічна вага республіки в СРСР, вона вийшла на міжнародну арену як суб'єкт міжнародного права, докорінно змінився склад її населення. І, що найважливіше, вперше за багато століть майже всі українські зем.


Культурне життя періоду Другої світової війни та післявоєнної відбудови. Підготувала учениця 11-Б класу Хмельовська Адріана . Готовые презентации в PowerPoint для детей,учащихся школ и вузов, а также для учителей и преподавателей доступны для скачивания. Все презентации разделены на категории для удобства поиска и навигации.


Тут спостерігались найшвидші в Україні темпи розвитку промисловості. В західноукраїнських областях довоєнний рівень виробництва був дотягнутись вже в 1948 р. (по всі Україні– в 1950 р.); в сільському господарстві західних областей відбувалась насильницька колективізація, яка вцілому завершилась в 1950 р. Повільні темпи колективізації пояснюються опором збоку ОУН та УПА . Радянізація Західної України почалася, як і в попередні роки з репресій. Першими жертвами репресій стала УГКЦ, духовенсту та віруючим було запропоновано злитися з Російською православною церквою. Митрополит Йосип Сліпий у квітні 1945 р. був заарештований з групою єписокпів, їх було засуджено до таборів на півночі СРСР.


«Повоєнна відбудова. України ». Підготувала викладач історії. Закорко І.В. Старий Салтів -2013. Зміст. Методична розробка уроку на тему «Післявоєнна відбудова і розвиток України в 1945- на початку 50-х рр». Презентація на тему «Післявоєнна відбудова і розвиток України в 1945- на початку 50-х рр». Додатки. Список літератури. Пояснювальна записка. Сучасне українське суспільство ставить перед педагогом дуже важливе завдання: допомогти дітям у розвитку особистісної спрямованості, позитивного уявлення про свої можливості, свій внутрішній світ, сприяти саморозвитку, створювати умови для самопізнання.


Школяр України. Україна в період повоєнної відбудови. За роки війни виріс міжнародний авторитет України; їй належала вагома роль у зовнішній політиці СРСР. Основні напрями зовнішньополітичної діяльності УРСР. Основні напрями зовнішньополітичної діяльності УРСР наприкінці 40-х — у 50-ті рр. (наркомат закордонних справ республіки створено у 1944 р.)


Поряд із цим у повоєнному розвитку України існувало чимало проблем. Зокрема, дедалі очевиднішою ставала однобічність, незбалансованість економіки, яка головним чином спрямовувалася на потреби військово-промислового комплексу. Серйозною проблемою для влади стала колективізація в селах Західної України, котра викликала масовий спротив місцевого населення. Відповідність програмі: Новітня історія України. Післявоєнна відбудова і розвиток України в 1945- середині 1950-х рр.. Відповідність підручникам: Турченко Ф.Г., Панченко П.П.Новітня історія України. (1939- 2001): Підручник для 11-го класу.


Україна в період повоєнної відбудови (1944 – 1953 рр.) Визволення території радянської України в кордонах 22 червня 1941 р. завершилося 8 жовтня 1944 р. Утім її облаштування почалося задовго до цього дня. Ще у 1943 р. з евакуації почало повертатися цивільне населення, відбудовувалися й відновлювали свою діяльність підприємства, перш за все на Сході України. Причому головні зусилля спрямовувалися на галузі важкої промисловості й енергетики.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської