реферат на тему софія київська

Реферат на тему СОФІЯ КИЇВСЬКА Духовність. Ми знаємо, що починається вона з пpадавніх коpенів нашого pоду, нашого наpоду, пpо який весь світ дізнався . на тему. СОФІЯ КИЇВСЬКА. Духовність… Ми знаємо, що починається вона з пpадавніх коpенів нашого pоду, нашого наpоду, пpо який весь світ дізнався, слухаючи чаpівний голос Укpаїни в дзвонах куполів величного Софіївського собоpу, збудованого десять століть тому. Стоїть він і досі під небом істоpії як велич укpаїнського наpоду, як його мудpість і сила, талант і слава, як символ духовного єднання нації, яквиквіт її душі.


Реферат Київська Софія. План. 1. Запровадження. 2. Народження Софії Київської. 3. Архитектурно-художественный образ собору. 4. Київська Софія – міст з минулого у майбутнє. 5. Висновок. 6. Список літератури. Запровадження. Київська Софія була дає підстави пишатися й особливої опіки Івану Мазепі. Свята Софія знає сльози й невеличкі радощі тисячі сердець, її стіні увібрали у собі запахи венчальных свічок і кадять поховань. Собор св. Софії, який зберіг давню архітектуру і повний у світі комплекс мозаек і фресок ХI століття, є визначною пам'яткою світового масштабу, яка в1990 р. запорошена ЮНЕСКО до Списку всесвітньої культурної спадщини.


Київська Софія, як і константинопольська, не мала прямих аналогій: в її типі, конструкціях і формах новаторство було запрограмовано. У наші дні золоті верхи собору видно здалеку з усіх пагорбів Києва: він є композиційним центром старого міста. Проте його вигляд значно відрізняється від того, яким він був за часів Київської Русі. За дев'ять з лишком століть свого існування Софійський собор після численних руйнувань не раз перебудовувався. У наші дні зовні він зберігся в «одязі» нашарувань XVII-XVIII ст. Проте під цими нашаруваннями добре збереглися його первісні форми.


Софія Київська пережила та побачила на своєму віку стільки, що про це можна говорити нескінченно. Софія – це справжня культурна скарбниця: тут і архітектура, і скульптура, і малярство, і ювелірне мистецтво зібрані в один потужний акорд… Найвеличнішою спорудою Національного заповідника „Софія Київська” є Софійський собор – всесвітньо відома пам’ятка архітектури і монументального живопису ХІ ст. У 1990 р. собор разом ансамблем монастирських споруд на його подвір’ї занесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Заснування собору згадується в літописах як під 1017, так і під 1037 роками. Будівнич.


Тема работы: Історія та архітектура Софії Київської по предмету Культура и искусство. Размер: 43.98 КБ. Содержит 20226 знаков, 0 таблиц и 1 изображение.КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ .ім. ТАРАСА ШЕВЧЕНКА .Реферат .Історія та архітектура Софії Київської .Студентки історичного факультету .1 курсу 3 групи. Нове відродження Софії Київської пов'язане з київським митрополитом Петром Могилою У 1633—1647 рр. митрополит проводить кап. ремонт собору та оздоблює його. Навколо нього споруджено дерев'яні монастирські будівлі, а всю територію обнесено високою дерев'яною огорожею. До робіт у соборі Петро Могила залучив італійського архітектора Октавіано Манчіні.


Твір на тему. Надіслати Розповісти Цвірінькнути. Київський князь Ярослав правив Руською землею довго та вдало. Тому на Русі та в інших землях його прозвали Мудрим. Свою столицю — Київ — князь прикрасив не гірше від Константинополя. Мозаїки Софії Київської спершу займали велику площу — шістсот сорок квадратних метрів, з яких збереглось тільки двісті шістдесят. Вони є найбільшим пам'ятником монументального мозаїчного живопису, що дійшов до нас у своїй первісній "расі. Дивіться також. Фрески Софії збереглися менше, ніж мозаїки. Софія Київська — найважливіша історична пам'ятка часів Ярослава Мудрого. Вона також є найживописнішою в історії середньовіччя. Завантажити цей твір.


Софійській собор - Реферат. Створена в далекому XI сторіччі Софія Київська в усі часи захоплювала і продовжує захоплювати людей як видатний витвір мистецтва. Ще давньоруський письменник Іларіон сказав про неї: „Церкви дивна й славна всем округниим странам." Навколо Софійського собору височіли патрональні Ірининська та Георгіївська церкви, кам'яні князівські та боярські палаци, дерев'яні житла киян. Важливе містобудівниче значення зберіг храм у наступні часи — і після.


Реферат за темою. «Історична Святиня Києва - Софіївський собор». Підготувала Варшавер Анастасія. Київський митрополіт Феопемпт освятив величну споруду. Софія Київська стала головним храмом країни-тут Ярослав заснував першу на Русі бібліотеку, тут вівся часопис, переписування та переклад книг, проводилися церемонії восходження князів на Київський престол, прийоми послів, також тут знаходились усипальниці великих князів. Навколо Софіївського собору були возведені Іринівська та Георгіївська церкви, кам`яні княжі та боярські палаци, дерев`яні житла простих київлян.


Весь ансамбль стінопису Софії Київської за своїм змістом був підпорядкований єдиному задуму — християнського віровчення й утвердженню феодальної влади. Разом з тим розпис головного храму держави повинен був показати велич Русі, її міжнародне визнання, роль київського князівського дому в політичному житті Європи. Софія Київська з давніх часів слугувала усипальницею князів і вищого духовенства. Некрополь Св. Софії, що містив десятки поховань як у соборі, так і на його подвір'ї, є найдавнішим і охоплює найдовший за часом існування період в історії України (1054–1995).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської