реферат на тему символи українського народу

Реферат на тему: Народні символи України: хліб, барвінок, колосся, верба, писанки Мета. Виховувати любов і повагу до рідного краю. (Клас оформлено в українському стилі. На стінах рушники. На столі — хліб, букет з барвінку, колосся, вербові гілки; миска з писанками. Сторінки журналу готують учні групами, кожна — свою). Можливо, маючи такі прекрасні символи, український народ зумів уберегти від забуття нашу пісню і думу, нашу історію і родовідну пам'ять, волелюбність. Поговоримо про них на сторінках нашого журналу. Наші народні символи оповиті легендами, оспівані в піснях, тому ілюстраціями до сторінок журналу будуть старовинні легенди, народні пісні, вірші. Перша сторінка. «Хліб — усьому голова».


Народні символи України є рослинні і тваринні. До рослинних символів відносяться калина, верба, дуб, тополя, барвінок, чорнобривці. Вони здавна уособлюють красу нашої України, духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі. Здавна у нашому народі найбільш шанованим деревом є верба. „Без верби і калини – нема України”, – говориться в народній приказці. Важко уявити нашу землю без верби.


Шкільний твір на тему "Традиції; символи українського народу" — розвиток зв'язного мовлення, зразок та варіанти написання на УкрЛібі. Традиції і символи українського народу. Сьогоднішнє і давнє — без вузла, І час наспів цей вузол зав 'язати, Аби полуда з пращура сповзла. І вийшов родовід з курної хати. Лідія Шевело. Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. У народі існує повір'я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Максим Рильський любив повторювати: "Той, хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього".


Українська хата — це символ України. Почувши такі слова ви зразу собі уявляєте білу невисоку хатинку під солом’яним дахом, в якій жили наші прадіди. У давнину наші предки називали Берегинею своє житло, бо воно оберігало не лише від холоду, від зла, але й берегло чистоту людської душі. Бо в рідній оселі живе твоє предковічне добро, твоя перша й остання надія. Кажуть, що в рідній хаті й стіни допомагають. Тож того, хто шанує рідну домівку, шануватиме Доля.Окрім всього, хата - то скарбниця народних духовних традицій, бо в ній - дух народу і душі кожного покоління людей. Хай живе наш рідний дім! Тепло й затишно у нім.


Наро́дні си́мволи Украї́ни — скарб українського народу. В українській графіці використовуються символи й образи з пісенної народної творчості, з легенд, що використовуються в обрядах і звичаях. Їх вишивають на сорочках, рушниках тощо. За втіленням символіки умовно поділяються на рослинні і тваринні. Українці відтворюють ці символи у вишивці на сорочках, рушниках тощо, у розписі посуду, в кованих виробах, у різьбленні, в барельєфному прикрашанні житла, у розписах печі в хатах, гончарних виробах.


Тип: Реферат; Size: 60.56 Kb.; В україні одвічно існував звичай: у будні чи свята на столі, застеленому домотканою скатертиною, завше лежала паляниця, прикрашена вишитим рушником. І якщо до оселі зайшов подорожній – традиційно хати не замикалися – він міг, не дочекавшись господаря, перекусити І взяти на дорогу окраєць хліба.


Окрім державних символів України існують ще й народні. Недарма кажуть, що «без вишні і калини немає України». Саме вони стали поетичними символами, які підкреслюють любов українського народу до пісень і його ліризм. Ще одним народним символом нашої країни є золота пшениця, яка говорить про щедрість і родючість наших земель. Навіть на прапорі символічно зображена золота багата нива, що розкинулася під чистим блакитним небом. Найдревнішим символом України можна по праву вважати рушник і вишиванку. На цих речах з давніх часів українські жінки вишивали національні узори й обереги.


Українська Дeржавна Символіка - Реферат. Історія національно-визвольних рухів свідчить, що в моменти їхнього піднесення суспільна увага зосереджується на проблемі джерел, історії та семантики національної символіки. Це цілком природно, бо національні символи — не випадкові значки і барви. Коли ж саме знак трійці став національним символом нашого народу? Це не могло статись одномоментно в декретному порядку, що характерне для утвердження державних символів. Як справедливо визначив В. Січинський, «Національний знак чи герб витворюється протягом віків і входить у свідомість народу, як певна дорогоцінна традиція, що має зв'язок з національним і державним житгям та почуггям єдності цілого народу.


Мета проекту:  формувати в учнів поняття про народні символи України;  українську національну культуру;  збагачувати й розширювати знання про рослинний світ нашого краю;  розвивати активність, відкритість через спілкування з батьками, однокласниками;  учити їх співпрацювати;  обмінюватися інформацією;  здобувати інформацію самостійно;  формувати практичні вміння й навички;  виховувати любов до Вітчизни, української мови, почуття пошани та гордості за нашу Україну. Інтерактивні матеріали на урок Виховна робота скачати.


Реферат Українська символіка. 1.Вступ. 2.Українська державна символіка . 3.Висновок. ВСТУП. Це цілком природно , бо національні символи - не випадкові значки й барви . Вони постають внаслідок історичного та культурного розвитку народу й тісно заговорили українською у`язані із його духовністю , із його прагненням до єднання , готовністю до здійснення своїх національних завдань та забезпечення національних інтересів . Українська державна символіка. Українська державна символіка,-як у скіфських царів, у старокняжій Київській державі та в УНР,- відображує традиційну українську символіку , що формувалася протягом тисячоліть й належить до найбагатших та найзмістовніших символічних сис.


Український національний гімн.Український національно – державний герб.Історія становлення національного прапора. На українських землях слов'яни використовували різні символічні знаки ще в епоху родоплеменного ладу. Ними були: квадрат, ромб, коло, зірки, півмісяць, геральдичні звірі та птахи - однороги, орли тощо. Після утворення Київської держави правлячий княжий рід Рюриковичів користувався знаком власності у вигляді дво-, а згодом тризубця, який незабаром став державним Гербом. У період розпаду Київської держави тризубець спочатку модифікується у вигляді двозубця, з згодом витісняється з ужитку. Пройшли століття.


КУРСОВА РОБОТА з дисципліни "Конституційне право України" на тему: ДЕРЖАВНА СИМВОЛІКА УКРАЇНИ. ЗМІСТ. Державні символи – основа історичної свідомості українців, процесів українського державотворення. Зображення державної символіки традиційне на українських землях і є культурною спадщиною українського народу. Саме тому дослідження української державної символіки завжди є актуальним. Метою роботи є визначення ролі та значення державної символіки у становленні української державності.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської