реферат на тему озера україни

Озера - естественные водоемы с замедленным стоком или бессточные. Озера образуются в различных по происхождению котловинах (понижениях рельефа). На территории Украины наиболее многочисленными являются пойменные озера. Они образовались в результате блуждания и смещения русел. Рефераты и конспекты лекций по географии, физике, химии, истории, биологии. Универсальная подготовка к ЕГЭ, ГИА, ЗНО и ДПА! Загрузка.


На території України близько 20 тис. озер, з них 7 тис. площею понад 10 га. Вони утворюють озерні краї. Як правило, озера розташовані в заплавах річок, переважно в Поліссі. У басейнах Західного Бугу та Прип'яті розташовані Шацькі озера (понад 30 прісноводних водойм), що мають карстове походження. Найбільш глибоководне серед них — Світязь. Разом із навколишніми ландшафтами вони утворюють Шацький національний парк.


Презентація з географії на тему "Озера.Водосховища.Канали України." Скачать материал. библиотека материалов. В Україні налічується близько 20 тис. озер, з них 43 площею до 10 км.кв. і розподілені вони на території нерівномірно. Найбільшими озерними районами країни є Полісся, заплави Дніпра, Дунаю, та Сіверського Дінця, Поділля, Причорномор’я , а також гірські області. 4 слайд.


Реферат на тему: Водні ресурси України, проблеми їх раціонального використання. Річкові системи України 1. Водні ресурси України і основні напрями їх раціонального використання Водні ресурси — це поверхневі і підземні води, придатні для використання в народному господарстві. Частина користувачів (промисловість, сільське і комунальне господарства) безповоротно забирають воду з рік, озер, водосховищ, водоносних горизонтів. Озер у країні понад 20 тисяч, 43 з них мають площу, яка перевищує 10 км2. Великі озера розташовані в плавнях Дунаю і на узбережжі Чорного моря (Ялпуг, Сасик та ін.). Найбільше озеро Полісся — Світязь. Синевир — найбільше озеро Карпат. Загальна площа боліт становить 12 тис. км2.


>Озера – своєрідні природні комплекси відносини із своїми гідрологічними,геоморфологическими,микроклиматическими ібиотическими особливостями. Кількість озер, їх розміри, водний і біологічний режим пов'язані з походженням і становище у певній природної зоні України. Типи озер. Найбільші прісніозера України. Назва озера. Регіон.


В Україні є величезна кількість прекрасних локацій, які чудово підходять для відпочинку. Не останнє місце серед них займають озера – водойми, здатні порадувати чарівною природою, захопливою риболовлею та іншими перевагами перебування біля води. Озер у нашій країні – близько 20 тисяч! Але ми пропонуємо вам звернути увагу на найкращі з них. Світязь, Волинська область. Мабуть найвідоміше і найглибше озеро нашої країни. Хоча біля берега великі глибини трапляються рідко. Одне з семи природних чудес України. Світязь – найбільша водойма з групи Шацьких озер. Його не дарма порівнюють із морем, адже хв.


Реферат на тему: Озёра Украины. Крупнейшие озёра и закрытые лиманы Украины. Озёра и лиманы. Местонахождение. Площадь, км². Источники. Паламарчук М. М. Географія України: Підр. для серед. шк. — 2-тє вид., перероблене і доповнене. — К.: Освіта, 1992. — 159 с.: іл., карти. Наибольшие озёра и лиманы Украины по данным Географической энциклопедии Украины. скачать. Данный реферат составлен на основе статьи из русской Википедии.


Озера називають блакитними перлинами, синіми очима Землі. В Україні їх близько 20 тис., проте більшість з них є невеликими озерцями в долинах річок. Тільки 40 водойм мають площу понад 10 км2, та й ті неглибокі. Розташовані озера по території України нерівномірно. Найбільші з них лежать у пониззі Дунаю, на узбережжях Чорного та Азовського морів, невеликі озера є у Поліссі та Карпатах. Вкрай мало їх у лісостеповій і степовій смугах. Здебільшого озера прісні; солоними є лише кілька десятків озер на півдні України. Озера нашої країни різноманітні за походженням улоговин. Карстові озера утворились .


Формує у здобувачів освіти знання про типи озер України за походженням їхніх улоговин; назви головних озер та їхнє положення на карті; характеристику різ. Перегляд файлу. Урок з географії 8 клас. Тема: ОЗЕРА, БОЛОТА УКРАЇНИ, ЇХ ТИПИ, ПОШИРЕННЯ, ЗНАЧЕННЯ.ПІДЗЕМНІ ВОДИ. Штучні водні об'єкти, їхнє господарське значення. Мета: сприяти розвитку компетенцій: Навчально – пізнавальної (сформувати знання про типи озер України за походженням їхніх улоговин; вивчити назви головних озер та їхнє положення на карті; дати характеристику різних типів боліт України, розкрити їхнє значення; ознайомити учнів з найбільшими басейнами підземних вод)


Озера України є дуже різноманітними за походженням, типом живлення, величиною, формою і глибиною. Усього їх налічується близько 20 тис. Більшість з них — невеликі. Озера є природними водоймами в заглибинах суходолу (улоговинах). Улоговини озер за походженням поділяють на тектонічні, льодовикові, річкові (стариці), приморські (лагуни й лимани), провальні (карстові, термокарстові), вулканічні (у кратерах згаслих вулканів), завально-гребляні, штучні (водосховища, стави). За водним балансом озера бувають стічні та безстічні; за хімічним складом води — прісні та мінеральні (солоні). ? Наведіть прик.


1. Ялпуг – найбільше природне озеро в Україні. Це озеро лиманного типу. Озеро знаходиться в Одеській області. На цьому озері, також як і на Кагулі збудовано дамбу з мостом (дорога Ізмаїл – Рені). Довжина озера 39 км. Ширина до 15 км. Площа озера 149 км2. Середня глибина 2 м. Максимальна 5,5 м. На Півночі в озеро впадає річка Ялпуг. Мінералізація води до 1 – 1,5 г/л. 3. Кугурлуй (укр. Кугурлуй) – озеро заливного типу на території Ренійського та Ізмаїльського районів Одеської області України. Озеро Кугурлуй занесено до міжнародного списку Рамсарської конвенції про охорону водно-болотних угідь. 4. Катлабух (укр. Катлабух) – озеро в Ізмаїльському районі Одеської області, в низов’ях Дунаю.


Озера і водосховища. На території України близько 20 тис. озер. А тих, що мають площу 0,1 км кв і більше, понад 7 тис. На півночі Волині в мальовничому куточку Українського Полісся знаходяться Шацькі озера. Тут зосереджені озера Світязь, Пісочне, Пулемецьке, Люцимир, Піщанські та ін. (мал. 28). Найбільше – Світязь. Багато в Україні заплавних озер. Вони утворились в результаті меандрування і зміщення річища в бік правого берега. Такими є, наприклад, озера Прип'яті (Голянсъке, Люб'язь, Небель) і Десни (Вершина, Старуха).


Україна – багата країна. Бог наділив цю землю дивовижно мальовничими краєвидами, де є і гори, і моря, і ріки, і степи. В Україні налічується близько 20 тисяч озер: вони розкидані у заплавах річок, морських заливах та високо в горах. Сьогодні ми покажемо вам 10 найкрасивіших озер, які є справжніми перлинами української природи.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської