реферат особливості дисциплінарної відповідальності працівників міліції.

Особливості юридичної відповідальності працівників міліції. Як і всі громадяни, працівники міліції, що вчинили злочин, цивільне або адміністративне правопорушення поза службою, підлягають відповідним заходам покарання в загально-правовому порядку. Разом з тим можна виділити правопорушення, безпосередньо пов’язані з невиконанням або неналежним виконанням працівником міліції обов’язків, які входять до його адміністративно-правового статусу. Ця категорія несе відповідальність за адміністративні правопорушення за Дисциплінарним статутом.


Реферат Особливості дисциплінарної відповідальності. Страница 1 из 4 | Следующая страница. Курсова робота. · залучати працівників до дисциплінарної й матеріальної відповідальності у порядку, встановленомуТрудовим кодексом Республіки Білорусь у. Підкреслимо, що з укладення трудового договору (контракту) обличчя стає найманцем, що надходить у розпорядження наймача й має обов'язок підпорядковуватися то процесі виконання трудових обов'язків, і навіть дотримуватися трудову, виробничу, виконавчу, касову, планову, технологічну, договірну і той дисципліну.


1. Особливості дисциплінарної відповідальності працівників міліції. 2. Стадії провадження по дисциплінарним проступкам. 3. Процедури виконання рішення по дисциплінарній справі. Питання для самоконтролю та самоперевірки. 1. Наведіть поняття та охарактеризуйте загальні та специфічні риси дисциплінарної відповідальності. 2. Класифікуйте види дисциплінарної відповідальності та розкрийте особливості кожного з видів. 3. Здійсніть порівняльний аналіз відповідальності за адміністративні та дисциплінарні проступки. Розкрийте особливості дисциплінарних стягнень, що застосовуються до окремих категорій де.


Особливостями негативної адміністративної відповідальності працівників міліції є: - відповідальність за адміністративні правопорушення, в більшості випадків, настає за Дисциплінарним статутом органів внутрішніх справ України; - відповідальність за деякі правопорушення, вичерпний перелік яких встановлений у ч. 1 ст. 15 КУпАП (порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, санітарно-гігієнічних і.


Особливості адміністративної відповідальності працівників органів внутрішніх справ (в тому числі міліції) вирішено в ст. 15 КпАП. Ця категорія несе відповідальність за адміністративні правопорушення за дисциплінарними статутами. Проте за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм, правил полювання, рибальства та охорони рибних запасів, митних правил.


Під дисциплінарною відповідальністю згідно з чинним законодавством України слід розуміти винне порушення трудової дисципліни і службових обов'язків. Такі порушення можуть бути виражені як у діях, так і у бездіяльності, допускатися як свідомо, так і з необережності. Деякі категорії державних службовців у зв'язку з виконанням своїх повноважень відповідають у дисциплінарному порядку і за проступки, які порочать їх як державних службовців або дискредитують органи, в яких вони працюють (керівники, державні службовці — співробітники правоохоронних органів, військовослужбовці та ін.).


Дисциплінарна відповідальність полягає в обов’язку працівника відповідати перед власником або уповноваженим ним органом за скоєний ним дисциплінарний проступок і понести дисциплінарні стягнення, передбачені нормами трудового права. Тобто у трудових правовідносинах працівник несе дисциплінарну відповідальність тільки перед власником, а не перед державою, як це має місце при адміністративній та кримінальній відповідальності, а власник має дисциплінарну відповідальність щодо працівника. Причому законодавство виділяє два види дисциплінарної відповідальності: загальну і спеціальну. Загальна дисципл.


§ 5. Особливості дисциплінарної відповідальності окремих видів державних службовців. Дисциплінарна відповідальність працівників прокуратури Відповідно до Дисциплінарного статуту прокуратури України дисциплінарні стягнення щодо працівників прокуратури застосовуються за невиконання чи неналежне виконання службових обов'язків або за проступок, що ганьбить його як працівника прокуратури. До числа дисциплінарних стягнень належать: догана; зниження в класному чині; зниження в посаді; позбавлення нагрудного знака “Почесний працівник прокуратури України”; звільнення; звільнення з позбавленням кла.


Працівник міліції у межах повноважень, наданих цим Законом та іншими законодавчими актами, самостійно приймає рішення і несе за свої протиправні дії або бездіяльність дисциплінарну чи кримінальну відповідальність. При порушенні працівником міліції прав і законних інтересів громадянина міліція зобов'язана вжити заходів до поновлення цих прав, відшкодування завданих матеріальних збитків, на вимогу громадянина публічно вибачитися. Працівник міліції, який виконує свої обов'язки відповідно до наданих законодавством повноважень та у межах закону, не несе відповідальності за завдані збитки..


Особливості адміністративної відповідальності працівників міліції. 01.12.2011 18:01. Автор: Гаврилюк Валерія Вікторівна, курсант ННІПФКМ Харківського національного університету внутрішніх справ. Наприклад, за вчинення дрібного хуліганства працівник міліції буде відповідати тільки за Дисциплінарним статутом, а за порушення правил дорожнього руху до нього може бути застосовано попередження, штраф, оплатне вилучення транспортного засобу, позбавлення права управління.


Кодекс законів про працю України. Дисциплінарна відповідальність — це обов'язок працівника відповідати перед роботодавцем за скоєний ним дисциплінарний проступок і понести дисциплінарні стягнення, передбачені нормами трудового законодавства. Дисциплінарний проступок – це протиправна дія чи бездіяльність працівника, що порушує встановлений на підприємстві, в установі, організації внутрішній трудовий розпорядок. Дисциплінарна відповідальність працівників настає виключно за порушення трудової дисципліни.


Спеціальну дисциплінарну відповідальність несуть окремі категорії працівників з особливим характером праці (наприклад, працівники транспорту та ін.) Особливості дисциплінарної відповідальності цих категорій працівників установлюються нормативними правовими актами Уряду Республіки Білорусь. 1. Поняття дисциплінарного проступку. трудової дисциплінарний проступок стягнення. Вчинення дисциплінарного проступку є юридично значущою обставиною при притягнення працівника до дисциплінарної відповідальності. У зв'язку з чим слід визнати, що поняття "дисциплінарний проступок" є правовим.


Одна з особливостей дисциплінарної відповідальності в органах внутрішніх справ - специфічні заходи дисциплінарного впливу. Дисциплінарне стягнення в органах внутрішніх справ - це захід дисциплінарного впливу, який застосовується до осіб рядового і начальницького складу за скоєння ними дисциплінарних проступків. До працівників міліції повною мірою відносяться загальні вимоги дисципліни у всіх її проявах: дисципліни особистого поводження, побуту, трудової дисципліни. У той же час специфічний характер функцій, виконуваних працівниками міліції, зумовлює низку особливостей їх державно-службового становища (підвищені вимоги до моральних і фізичних якостей, прийняття присяги й ін.).


Заходи дисциплінарного стягнення, що застосовуються до окремих працівників, які несумлінно виконують свої трудові обов'язки, перераховано у ст. 147 КЗпП. Так, за порушення трудової дисципліни до працівника може застосовуватися тільки один з таких заходів стягнення: 1) догана; 2) звільнення. Право вибору стягнення за порушення трудової дисципліни належить роботодавцеві й не обов'язково у послідовності, зазначеній у ст. 147 КЗпП. Відповідно до п. 22 ст. 92 Конституції України діяння, які є дисциплінарними правопорушеннями, та відповідальність за них визначаються виключно законами Украї.


. 2 Особливості застосування дисциплінарної відповідальності. Висновок. Бібліографія. Мета - характеристика дисциплінарної відповідальності працівників та її видів. Для досягнення зазначеної мети в курсовій роботі вирішуються наступні завдання: розкрити поняття дисциплінарної відповідальності, підстави та умови її настання; проаналізувати правове регулювання відносин у сфері дисциплінарної відповідальності . Реферат на тему: Заходи заохочення та дисциплінарної відповідальності прокурорських працівни . Реферат на тему: Поняття і види дисциплінарної відповідальності. Реферат на тему: Особливості адміністративної, дисциплінарної та цивільно-правової відповіда .


Поняття та особливості адміністративної відповідальності працівників податкової міліції. Адміністративна відповідальність працівників податкової міліції є різновидом юридичної, а її правовою базою – насамперед, ст. 15. Адміністративна відповідальність працівників податкової міліції має ряд особливостей, викликаних завданнями податкової міліції, де дотримуються сувора єдиноначальність і дисципліна з метою ефективного здійснення роботи щодо запобігання злочинам та іншим правопорушенням у сфері оподаткування, їх розкриття та розслідування, забезпечення діяльності органів державної податкової служ.


Стаття присвячена розгляду особливостей відповідальності працівників міліції. Особливу увагу приділено дисциплінарній, адміністративній та кримінальній відповідальності працівників міліції. У статті окреслено порядок притягнення працівників міліції до різних видів юридичної відповідальності. Ключові слова: працівник міліції, юридична Відповідальність. Статья посвящена рассмотрению особенностей ответственности работников милиции. Особое внимание уделено дисциплинарной, административной и уголовной ответственности работников милиции.


Деякi особливостi дисциплiнарної вiдповiдальностi властивi окремим категорiям державних службовцiв, зокрема, органiв Державної податкової служби, Державної контрольно-ревiзiйної служби, визначенi нормами фiнансового законодавства. Цi норми конкретизують пiдстави для застосування дисциплiнарних стягнень до таких категорiй державних службовцiв у конкретних правовiдносинах.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської