конспект сучасні напрямки зарубіжної психології

Основні напрямки зарубіжної психології. ⇐ Предыдущая 1 234 Следующая ⇒. В першій третині ХХ століття в психології склалася кризова ситуація, з’являється багато нових напрямів, які пропонують своє розуміння предмета, методів, принципів психологічної науки. Психоаналіз – дуже важливий для розвитку сучасної психології. Його найперше пов’язують з іменем австрійського психолога і психіатра Зиґмунда Фрейда (1856-1939). Виникнувши як метод лікування неврозів, психоаналіз перетворився у психологічну теорію, а з часом і у важливий напрямок філософії ХХ століття.


Реферат Сучасні напрямки зарубіжної психології. Тема: Новые рефераты. Зміст. Реферат на тему: Основні положення концепції культури та психології мистецтва з точки зору п . Реферат на тему: Свідоме і несвідоме у З. Фрейда. Реферат на тему: Аналіз відмінності точок зору на несвідоме З. Фрейда і представників неофре .


Вивчивши курс, студенти повинні знати: основні напрямки сучасної психології; засновників цих напрямків та їх засадові ідеї; тенденції та особливості розвитку різних напрямків сучасної психології; вміти: аналізувати тексти творів відомих психологів; визначити приналежність певних поглядів, теорій до того чи іншого напрямку психологічної думки. Література Лихи Т. История современной психологии. – Спб. , 2003. 2. Роменець В. А. , Маноха І. П. Історія психології ХХ ст. – К. , 1998. 3. Фрейджер Р. , Фейдимен Д. Личность: теории, упражнения, експерименты. – СПб.


До найбільш відомих напрямків сучасної психології відносяться: біхевіоризм, когнітивна психологія, психоаналітичний напрямок, гуманістична психологія, гештальтпсихологія. Біхевіорізм.Назва цього напряму походить від англійського слова behavior- поведінка. Його розробляли американські психологи Е.Л. Торндайк (1874-949), Дж.


Напрями світової психології. У XX ст. психологія розбилася на нові напрямки, які набули статусу досить значних, самостійних і мають світове значення. Назвемо насамперед біхевіоризм. Біхевіоризм (від англ. Behaviour - поведінка) - напрям у психології, особливо поширене в Америці. Засновником біхевіоризму вважається американський психолог Уотсон, який засновував своє вчення на даних біології. Гуманістична психологія - одне з основних напрямків сучасної зарубіжної психології, яке значною мірою намагається протиставити себе психоаналізу і біхевіоризму. Виникло в 1950-1960-і рр. Гуманістична психологія прагне вивчити особистість як цілісну систему, яка відкрита для розвитку.


Реферати українською » Психология » Сучасні напрямки зарубіжної психології. Реферат Сучасні напрямки зарубіжної психології. Страница 1 из 3 | Следующая страница. Зміст. Сучасні психотерапевти і психоаналітики дійшли висновку, що сни можна контролювати. Прикладом може бути ставлення до сновидінням всинойском племені у Малайзії, де всі члени племені вміє знищувати нічні кошмари.Синои вчать своїх дітей сприймати сни як істотну частку формування особи і зуміли так організувати своє життя, що вони відсутні психічні хвороби.


8. Основні напрями зарубіжної психології. 1. Біхевіоризм Біхевіоризм (теорія поведінки) виник у США на початку XX ст. Засновником був Джон Уотсон (1878-1958). Він вважав треба відійти від вивчення розуму і свідомості і зосередитись на тих явищах, котрі можна спостерігати, прямо вимірювати: дії, рухи, події, які мають місце реально. 3. Гуманістична психологія Гуманістична психологія (гуманізм) виникла в основному на противагу біхевіоризму і психоаналізу. Її називають третьою силою в психології. Засновниками гуманізму стали Карл Роджерс (1902-1987) і Абрахам Маслоу (1908-1970). Вони стверджували, що особистість повинна бути центральною постаттю психології.


ХФ ВМУРоЛ "Україна", Херсон, 2008, - 12 с. Спеціальність - психологія. Зміст. Пояснювальна записка. Навчально-тематичний план вивчення дисципліни. Програмний матеріал вивчення дисципліни. Теми семінарських занять. Питання для самостійної роботи та методичні рекомендації щодо їх виконання. Езаменаційні питання. Список рекомендованої літератури.


Головним завданням психології структуралісти вважають експериментальне дослідження структури свідомості. Дослідження свідомості як структури потребує пошуку початкових елементів свідомості та зв'язків між ними. Зусилля школи Тітченера було спрямовано передусім на пошуки елементів психіки (яку ототожнювали зі свідомістю). За Тітченером, психологія є наукою про досвід, який залежить від суб'єкта, що цей досвід здобуває. Досвід людина здобуває через інтроспекцію (самоспоглядання), у якій вона для цього повинна тренуватися, Функціоналізм.


Основні напрями сучасної психології: гештальтпсихологія, біхевіоризм, психоаналіз, генетична психологія, когнітивна психологія, гуманістична психологія. ⇐ ПредыдущаяСтр 2 из 7Следующая ⇒. Гешта́льтпсихологія (нім. Як «наука про поведінку» біхевіоризм прийшов на зміну емпіричній психології у ХХ ст. Новий напрямок намагався побудувати психологію не на ідеалістичній, а на матеріалістичній основі. Біхевіористи вважали, що предметом психології може бути тільки поведінка людини, що виражається в доступному об'єктивному спостереженні матеріальних процесів, а не психічні стани. Під поведінкою біхевіористи розуміли дії і вчинки, доступні зовнішньому спостереженню.


Глава: Лекція 2. Теоретичні напрямки зарубіжної соціальної психології. ВУЗ: ДНУ. + Основи соціальної психології закладалися спочатку під впливом напрямків психології, що панували на початку ХХ століття: психоаналізу, біхевіоризму, символічного інтеракціонізму. Надалі домінуючу роль почали відігравати модифікації цих напрямків, до яких можна віднести: необіхевіоризм, неофрейдизм, когнітивізм та інші. +Основні напрямки соціальної психології. + Напрямок. Представники.


Сучасна зарубіжна і особливо західна соціальна психологія не грунтується на якійсь одній цілісній інтергративній теорії. Це радше психологія орієнтацій, напрямків, пов’язаних із іменами вчених, які їх започаткували. Враховуючи, що до 60-70-х років 20 ст. у світі домінувала американська соціальна психологія, можна говорити про американську традицію у цій науці. Йдеться як про теоритичні концепції, так і про прикладні аспекти, пов’язані з методами та техніками дослідження. Визначити головні теоритичні орієнтації західної соціальної психології надзвичайно важко через відсутність критеріїв їх чітк.


Сучасні напрямки зарубіжної психології. A) Інтенсивність поляризованого світла, що пройшло через аналізатор, прямо пропорційна квадрату кута між дозволеними напрямками поляризатора і аналізатора. I.I. ЗА НАПРЯМАМИ бакалаврату. II. Завдання, принципи та напрямки роботи з розвитку мовлення. II. Соматичний аспект психології Я. V1: Сучасні способи і техніка створення документів. Вона так само в корені не згодна з фрейдівської теорією жіночої психології, з його твердженнями про жіночу неповноцінності і чоловічу перевагу, що знаходили своє вираження в міркуваннях з приводу заздрості до пеніса і т. П У свою чергу, у відповідь на це вона говорить про те , що чоловіки заздрять жінкам в «здібності» народжувати дітей.


- основні положення сучасних психоаналітичних, гуманістичних, соціально-когнітивних, диспозиційних напрямків психології; - основні методи вивчення особистості, надання їй практичної допомоги в рамках конкретних наукових парадигм; - основні переваги і недоліки популярних сьогодні теорій


Гештальтистское напрям у педагогічній психології. Основними напрямками та підходами, що зробили найбільший вплив на розвиток зарубіжної педагогічної психології в період її становлення, є асоціанізм, біхевіоризм і гештальтпсихологія. Аж до 60-х роках XX сторіччя дані наукові школи залишались домінуючими в теоретичному поясненні процесів научіння, навчання, виховання. Певною мірою їх вплив зберігається в приватних теоріях сучасної педагогічної психології. Вже з назви даних напрямків ясно, що вони являють собою додаток відповідних напрямів загальної психології до педагогічної практики.


Основи соціальної психології закладалися спочатку під впливом напрямків психології, що панували на початку ХХ століття: психоаналізу, біхевіоризму, символічного інтеракціонізму. Надалі домінуючу роль почали відігравати модифікації цих напрямків, до яких можна віднести: необіхевіоризм, неофрейдизм, когнітивізм та інші.


• зародження соціально-психологічних ідей у надрах суспільних і природничих наук (цей період розглянуто вище); • відмежування соціальної психології від соціології та психології і оформлення її як самостійної галузі знання (кінець XIX — початок XX ст.); • експериментальний період у розвитку соціальної психології (до 60-х років XX ст.); • формування і розвиток основних напрямів сучасної соціальної психології. Від перших теоретичних соціально-психологічних концепцій.


Опорні конспекти. Бібліотека PDF. Підручники PDF. Розвиток психології в зарубіжних країнах. 4.3. розвиток психології у XX столітті. Характерною рисою розвитку зарубіжної психології XX століття є критичний перегляд колишніх позицій (відкрита глибока криза 10-х-30-х років), інтенсивний, дуже активний пошук нових шляхів, напрямків в розвитку (повернення до таких трохи забутих понять, як "душа"), природного "зрощення" психології з іншими науками і з магією. Його основні напрямки роботи: сенсорна психофізіологія, психометрія, теорія і практика розробки когнітивних тестів і тесту досягнень. Вчений розробив модифікації прогресивних матриць Равена. СТЕЦЕЛЬ Ж. (1910-1998 рр.).


У Західній Європі цей напрям психології найчастіше має назву «психологія праці та організаційна психологія». У США частіше вживають поняття «промислова психологія та організаційна психологія». Зазначений напрям є одним з найбільш значущих у психології. Структуру психології праці та організаційної психології становлять: психологія праці, психологія персоналу і власне організаційна психологія (європейський варіант); промислова психологія та організаційна психологія (американський варіант). Такий поділ зумовлений тим, що найчастіше в теорії менеджменту виокремлюють три складові: управління робото.


Інформація про основні завдання сучасної психології, про те, якими принципами вона випливає, які питання піднімає, над чим змушує задуматися. Які галузі психології існують, чому космічна психологія не розвинена як наука, і чому досі немає довіри до парапсихології. На всі питання можна отримати відповіді, прочитавши цей матеріал.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської