освіта і наука україни реферат

Вища освіта та її значення в процесі культурного відродження. Характеристика наукового потенціалу незалежної України. Банк рефератов содержит более 364 тысяч рефератов, курсовых и дипломных работ, шпаргалок и докладов по различным дисциплинам: истории, психологии, экономике, менеджменту, философии, праву, экологии. А также изложения, сочинения по литературе, отчеты по практике, топики по английскому. Полнотекстовый поиск.


РЕФЕРАТ. з історії україни. Культура, освіта і спорт. суверенної української. держави. Проте за цих складних умов українська наука все ж розвивалась. Найбільшого прогреск досягнуто у сфері гуманітарних наук, які свого часу особливо контролювались тоталітарною системою. У кінці 80-х – на початку 90 років було створено чи відроджено ряд нових наукових закладів, що сприяє вивченню нових тем , пошуку та введенню до наукового оббігу документів та матеріалів українських та зарубіжних сховищ. Це Інститут міжнаціональних відносин і політлолгіі, Інститут українськоі археографії ім. М.Грушевського та інші.


культурного життя України Перлиною серед колегіумів, осередком освіти та науки, центром культурного життя в Україні була Києво-Могилянська колегія, яка 1701 р. грамотою Петра І одержала статус і права академії. У стінах академії було вироблено чітку систему організації навчання, розраховану на 12 років, яка не поступалася за змістом навчальному проце-сові тодішніх європейських університетів. В 1716 р. за наказом Петра І переїхав до Петербурга, де фактично став на чо-лі Російської православної церкви. Активний прихильник реформ Петра І, був його головним помічником у духовних справах 5. Саме в Києво-Могилянській академії здобули освіту 21 із 23 ректорів Московської академії та 95 із 125 її профе-сорів.


Провідним науковим центром сучасної України залишається Академія наук України, проголошена в 1994 р. національною. Однак і в її діяльності нагромадились серйозні проблеми. Орієнтація на прикладні розробки супроводжувалась падінням престижності фундаментальних досліджень. Освіта в Україні ґрунтується на засадах гуманізму, демократії, національної свідомості, взаємоповаги між націями та народами. Закон встановлює основні принципи освіти, її структуру, права та обов'язки учнів, студентів, викладачів, батьків, порядок організації управління та самоуправління в освіті тощо. Повна загальна середня освіта в Україні є обов'язковою.


Освіта і наука. У Київській Русі було чимало письменних людей і не тільки серед знаті та духовенства, а й серед простого народу. Країна мала свою писемність ще до прийняття християнства. Існували найдавніші рукописи, які написали «руські письменники», вели записи княжихуказів та міждержавних договорів тодішньою українською мовою. Однак освіта почала набирати активного розвитку після хрещення Русі-України. Першу школу в Києві заснував князь Володимир. Діти бояр і вельмож там вчилися читати, писати, співати церковних пісень, оволодівали грецькою мовою. З цієї школи виходили освічені священики, писарі, перекладачі з грецької та інших мов на церковнослов'янську.


АН України одержала статус на ціональної НАНУ. Завдяки науковим розробкам Національного космічного агентства України держава отримала можливість дослідження й освоєння космічного простору. У сфері освіти України відбувається демократизація середньої й вищої школи; запроваджуються європейські стандарти відбувається інтеграція до загальноєвропейського освітнього простору; створюються різні форми шкільної освіти з урахуванням інтересів і здібностей учнів; забезпечується свобода творчості педагогів. Закон України Про загальну середню освіту.


Освіта і наука є основами формування особистості людини, його постійного розвитку та розуміння навколишнього світу. Зміст статті. Наука: її роль у сучасному світі. Класифікація сучасних наук. Освіта і самоосвіта. Наука: її роль у сучасному світі. Перш за все, варто відзначити, що наука є формою людської діяльності, яка спрямована на структуроване пізнання і перетворення дійсності. Основа будь-якої науки – це систематизовані факти, теорії, логічно вивірені: Гіпотези; Закони; Методи дослідження. Унікально те, що наука являє собою і систему знань про світ і практичну діяльність, засновану на ній..


Загальновідомо, що найважливішим фактором економічного розвитку будь-якої держави є освіта. Відомо вислів Арістотеля про те, що освіта є функція держави, здійснювана ним для цілком певних цілей. ХХІ століття в усіх сферах життєдіяльності людини і суспільства в цілому висуває нові, раніше невідомі завдання. Це ставить перед людиною, а отже, і перед освітою – сферою, що готує молоде покоління до життя, – небачені раніше невідомі завдання. Зумовлено це переходом людства на перетині тисячоріч до нового типу цивілізації.


Знову потребу вищої школи в Україні підняв Петро Могила, об'єднавши в 1632 р. школу Києво-Печерської лаври з братською школою і створивши навчальний заклад, який стали називати Києво-Могилянським колегіумом, а пізніше, з 1694 р., Києво-Могилянською академією. Новий навчальний заклад мав за основу західноєвропейський зразок. У той час, коли в Московії західної науки і культури завжди боялися і втікали від них, в Україні ніколи нічого подібного не спостерігалося і західний вплив широкою рікою котився до нас. Про те, що в Києво-Могилянській академії утверджувалась атмосфера вільнодумства, свідчить хоча б викладання в ній філософії.


. історія зародження науки в україні.1 Наука в період Київської Русі.2 Наука в епоху козацтва. 1.3Наука 18 століття.4 Наука 19 століття. Вищим орієнтиром в освіті за часів великокнязівської України-Русі було візантійське освіта, яке спиралося на досягнення багатьох поколінь і за своїм рівнем стояло мало не на найвищому ступені в Європі. Але отримати його могли лише одиниці, які досягали Царгорода. Великий князь Київський Ярослав Мудрий вважається засновником книжності, вченості і освіти в давній Україні-Русі. p align="justify"> У 1037 році заснована перша відома в нашій державі бібліотека - бібліотека Софійського Собору або, за іншою назвою - Бібліотека Ярослава Мудрого.


Наукові дослідження в Україні вперше почали набувати систематичного характеру в XVII–XVIII століттях зі створенням і розвитком Києво-Могилянської академії та Львівського університету, де однак розвивалися переважно гуманітарні науки під домінуючим впливом релігії. Значного розвитку наука в Україні набула в XIX столітті, коли було засновано Харківський (1804), Київський (1834) і Одеський (1865) університети, які стали науковими центрами України і до викладання в яких залучалися іноземні науковці, що.


Освіта. Вирішальною передумовою формування української національної різночинної інтеліґенції став розвиток освіти. У XIX ст. нові потреби управління й економічного розвитку, особливо з появою капіталістичних відносин, примусили уряд спеціально займатися питаннями освіти. Що стосується України, то на її території власна традиція широкої шкільної освіти була перервана. Якщо на початку XVIII ст. практично кожне українське село мало початкову школу, то до його кінця, після закріпачення селян, вціліли лише одиничні школи, які утримувалися на кошти батьків. У XIX ст. система освіти почала розвиватис.


Міністерство освіти та науки України. Національний університет водного господарства та природокористування. Кафедра соціології, політології та права. Реферат. На тему: Альтернативна освіта в Україні. Виконав: Студент 3-го курсу МЕФ. Групи ПТМ-33. Щербак В.С. Перевірила: Таловєрова А.Є.


Історичний нарис Історія освіти в Україні тісно пов'язана з історією українського народу. Освіта епохи Київської Русі не була державною, структурованою і систематичною, а освітні функції найчастіше виконували освічені особи, які прибували з Інших країн, найчастіше з Візантії і Західної Європи, або церковнослужителі. Київська академія була видатним центром науки. Приймали в академію молодь усіх станів. У ній навчалися вихідці з Лівобережжя, Запорожжя, Західної України, Закарпаття. реферат "Вища освіта України" з предмету "Освіта". Робота є оригінальною та абсолютно унікальною, тобто знайти її на інших ресурсах мережі Інтернет просто неможливо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської