українська мова та література власне висловлення твір-роздум

Публікуємо для вас перелік тем власних висловлень, які потенційно можуть бути у завданнях ЗНО. Адже тематика творів, які випускникам пропонують написати на ЗНО з української мови та літератури, завжди охоплює питання, актуальні для молоді, випускників шкіл, юних українців, патріотів та свідомих громадян. Тут шукайте орієнтовну тематику власного висловлення і зразок теми, яка може трапитися. Успіхів і натхнення для написання! Потенційні «глобальні» теми для власних висловлень на ЗНО (спектр проблем, актуальних для сучасної молоді). «Глобальна» тема. (галузь, сфера, проблематика).


1. Власне висловлення оцінюється за критеріями змісїу та мов­ леннєвого оформлення. Максимально можлива сума балів за влас­ не висловлення (сума балів за всіма критеріями) —двадцять балів. 2. Зміст власного висловлення оцінюється за шістьома крите­ ріями, як показано в таблицях. Критерії оцінювання завдання з розгорнутою відповіддю (власного висловлення) з української мови. Зміст власного висловлення оцінюють за шістьома критеріями (1 ,2 , За, 36, 4 та 5), як показано в таблиці 1. Таблиця 1. Критерій. Українська мова та література. 1. Мода й мистецтво завжди йшли пліч-о-пліч. Мені здається, що мистецтво справді тісно пов’язане з модою й навіть якоюсь мі­ рою підвладне їй.


Власне висловлення — невеликий роздум на дискусійну тему, наприклад: Підтримайте або спростуйте думку: «Поразка — це наука. Ніяка перемога так не вчить…» Висловлення має бути аргументованим і написаним в один із таких трьох способів . Екзаменатор відразу відчує, що ви готувалися до виконання цього виду роботи й відповідно оцінить цей параметр вашого роздуму (логічність і послідовність). Якщо ви знатимете критерії оцінювання власного висловлення, то ні в якому разі не пропустите в роздумі жодного компонента, за який екзаменатори виставляють певну кількість балів. Тож ознайомтеся з критеріями, за якими у 2011 році оцінювали власне висловлення.


Приклади для власного висловлювання: Пропоную вам шпаргалку, в якій поміщено приклади з української літературі та історії України до творів різної тематики. Справедливість/ Образа/ Доброта Пригадаймо Мавку з «Лісової пісні» Лесі Українки. Героїня, незважаючи на зраду коханого, благає Лісовика, щоб той перетворив хлопця – вовкулаку знову на людину, не думає про помсту Килині чи матері Лукаша, які завадили її щастю. Власна філософія та обставини життя змусили героя скоїти вбивство лихварки, проте совість не давала спокою Раскольникову, він уникав спілкування з людьми, через деякий час захворів. Страждання героя теж призвели до дії. Він вирішив зізнатися в скоєному злочині, тим самим позбавився душевних мук.


Як написати твір на ЗНО з української мови. Приклад написання власного висловлення: формулювання тези, добір аргументів, приклад з літератури, робота з помилками. Про мову » Тренінг-практикум написання власного висловлення на ЗНО з української мови. Тренінг-практикум написання власного висловлення на ЗНО з української мови. Вітаю! Тренінг — це відеозапис, який містить теоретичну та практичну частини загальною тривалістю 35 хвилин: 20 хвилин – теоретична частина, у якій вивчаються вимоги до написання власного висловлення. 15 хвилин – практична: приклад написання власного висловлення на проблемну тему, де прописані теза, аргументи, приклади. Максимум інформації за мінімум часу.


Власне висловлювання: запитання і відповіді. Як писати твір на ЗНО, якщо я не письменник? Якби власне висловлювання на ЗНО писав хтось із найталановитіших письменників сучасності, будь то Харукі Муракамі чи Юрій Андрухович, він би нізащо не отримав за нього найвищий бал. Чому? Мета твору наприкінці тесту ЗНО – не оцінити письменницький талант чи оригінальні думки автора. Він перевіряє вміння зв’язно висловлювати думки, аргументувати власну позицію правильно та з використанням адекватних прикладів. - літератури (варто зазначити автора та назву твору, розглянути насамперед проблему, а не подію, що сталась у творі). - біографій видатних людей; - суспільного чи власного життя.


Власне висловлювання українська література. Скачать материал. библиотека материалов. Що таке власне висловлення? Текст публіцистичного стилю з елементами художнього, інколи наукового. Відповідно до цього мають добиратися мовні засоби й стилістичні прийоми.


Твір-роздум конче має починатися з тези-твердження, думки, яка буде доводитися у висловленні. Можливі кілька варіантів. 1.Теза сформульована в темі твору. Безперечно, великий український філософ Григорій Сковорода мав рацію, коли говорив про значення спорідненої праці для життя людини. Я вважаю, що улюбленаробота, справді, дає людині задоволення, робить її життя змістовнішим і радіснішим. Учнів варто попередити, що тема з уже сформульованою тезою може мати вигляд афоризму. 2. Вибрати приклади з літератури та з історії чи власного життя. 3. Приклади подавати стисло: не переказувати змісту твору, не аналізувати докладно образи.


Власне висловлювання .Теми творів та приклади з літератури. Тема твору. Приклад з літератури. «Погано,що порожні храми, ще гірше – пустота в серцях». "Зачарована Десна" – О. Довженко. Укр мова Творча група "ІТ-компетентні. sway. Super Quiz Add-on - Mr Truss. Українська література - в кіно). Мартин Боруля 1953) - YouTube Фільм Камінний хрест - YouTu. Кайдашева сім'я..mp4 Фильм . Власне висловлення у форматі ЗНО. Власні назви. власні поезії.


Укр. мова і література. Автор матеріалу Олеся Калинич, авторка зошитів та карток для підготовки до ЗНО з української мови та літератури. Цю таблицю пропоную своїм учням під час підготовки до ЗНО. Приклади для власного висловлювання (твору-роздуму у форматі ЗНО). Таблиця містить цитати з творів українських письменників (другий стовпчик), факти з життя відомих людей (третій стовпчик ), які вражають, а тому – легко запам’ятовуються. Четвертий стовпчик заповнюйте самостійно: тут можуть бути цитати, які вас надихають, особисті спостереження, факти про відомих людей тощо. Тематика твору. Приклад із літератури.


Англійська мова. Біологія. Художня культура. Історія. Математика. Українська мова та література. Захист Вітчизни. Зарубіжна література. Фізика. Державні закупівлі. Батьківські кошти. Кошторис і фінансовий звіт. Літературні образи. (автор, назва твору, персонаж). Підступність і конкуренція. «Мартин Боруля» – І. Карпенко Карий. «Мина Мазайло» – М. Куліш. «Чорна рада» (Брюховецький) – П. Куліш. «Катерина» – Т. Г. Шевченко. «Вершники» – Ю. Яновський.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської