червона книга україни безкоштовно

Главная. Красная книга Украины - основной документ, в котором обобщены материалы о современном состоянии редких и находящихся под угрозой исчезновения видов животных и растений, на основании . В Красную книгу Украины заносятся виды животных и растений, которые постоянно или временно находятся или растут в естественных условиях на территории Украины, в пределах ее территориальных вод, континентального шельфа и исключительной (морской) экономической зоны, и находятся под угрозой исчезновения. Занесенные в Красную книгу Украины виды животных и растений подлежат особой охране на всей территории Украины.


2,426,836 книг. без регистрации. безкоштовно. Mobile version (beta). Книги. Категорії і жанри. Найкращі книги. Рослинний світ. ред. Я.П. Дідух. Посилання видалено правовласником. Популярные книги за неделю: #1. Г.С.Гендин.


Червона книга України — офіційний державний документ, який містить перелік рідкісних, вразливих і зникаючих видів тваринного і рослинного світу у межах України, а також узагальнені відомості про сучасний стан цих видів і заходи щодо їх збереження. Занесені до Червоної книги України види підлягають охороні на всій території України, у межах її континентального шельфу та виключної морської економічної зони. Регулюється Законом України «Про Червону книгу України».


Перше видання Червоної книги України (1980 р.) містило опис 85 видів (підвидів) тварин: 29 — ссавців, 28 — птахів, 6 — плазунів, 4 — земноводних, 18 — комах і 151 вид вищих рослин. Після набуття Україною незалежності у видавництві «Українська енциклопедія» було випущене друге видання Червоної книги України: в 1994 році — том «Тваринний світ» (наклад — 2400 примірників), в 1996 році — том «Рослинний світ» (наклад — 5000 примірників). З огляду на малий наклад ці два видання відразу стали раритетами. Друге видання нараховувало 382 види тваринного та 541 вид рослинного світу. У 2009 р. вийшло трет.


Червона книга України є офіційним державним докуменом про сучасний стан видів флори і фауни України, які перебувають під загрозою зникнення, та про заходи щодо їх збереження і науково обґрунтованого відтворення. На основі цього документу розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на охорону, відновлення та раціональне використання природних ресурсів України. У книгах видання 2009 року наводяться відомості про 542 виду тварин та 826 видів рослин і грибів. Кожна стаття супроводжується ілюстрацією та картосхемою поширення виду в Україні. Також вміщено нормативні документи про Червону кн.


Червона Книга України (варіант 6) — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Червона книга України — основний документ, в якому узагальнено матеріали про сучасний стан рідкісних і таких, що знаходяться під загрозою зникнення, видів тварин і рослин, на підставі якого розробляються наукові і практичні заходи, спрямовані на їх охорону, відтворення і раціональне використання. Слайд #3. До Червоної книги України занесено: комах – 226, риб – 69, звірів – 68, плазунів - 11. Слайд #4.


Подписчиков: 882О себе: Червона книга МСОП - це списки рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів у світі. У Червоній книзі містяться дані про кожен з таких видів (підвидів) - назва, особливості біології, поширення, місця перебування, чисельність у природі та її зміни, причини зникнення, заходи з охорони та інша інформація. Червона книга МСОП складається зі сторінок червоного, жовтого, білого та сірого кольорів, куди заносять види залежно від небезпеки, що їм загрожує. Червоні сторінки були відведені для тих організмів, чисельність яких скоротилася і які перебувають під загрозою зникнення. На жовті сторінки потрапили живі організми, чисельність яких скоротилася внаслідок використання людиною місць їх існування. Білі сторінки були відведені для рідкісних тварин, які зустрічаються в природі у невеликій кількості. Тобто Червона книга - це не закон, а зібрання фактів. Червона книга інформує, закликає, попереджує, радить, застерігає.


Червона книга України сигналізує нам про стан рослинного та тваринного світу в нашій країні, знайомить з тими видами флори і фауни, які знаходяться під загрозою зникнення та потребують охорони та захисту. Завдяки знанням переліку рослин, які занесені до Червоної книги України, кожен з вас може дізнатися про ту чи іншу рослину, яка росте на теренах нашої держави і стати на її захист. Структура Червоної книги України. Щоб вміти краще орієнтуватися в переліку рослин Червоної книги, необхідно зрозуміти її структуру, так як всі рослини, які занесені до цього важливого документу, діляться на певні к.


Червона Книга України. [ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати. Схожі роботи: Правова охорона тваринного світу Червона книга України Червона книга Середнього Уралу Червона Книга Республіки Казахстан Створення сайту Червона книга Червона книга Республіки Білорусь Червона книга пам`яток Керчі Червона книга та Реліктові рослини Камянець-Подільського ботанічного саду Червона книга та Реліктові рослини Кам янець Подільського ботанічного саду Червона Пасха Червона планета.


ЧЕРВОНА КНИГА УКРАЇНИ - це список видів тварин, рослин, грибів, які перебувають під загрозою зникнення на території України. У 2009 р. вийшло 3-тє видання Червоної книги України. До нього занесено 542 види тварин, 826 видів рослин і грибів. Питання охорони видів фауни і флори, занесених до Червоної книги України, регулюється Законами України «Про Червону книгу України», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про тваринний світ», «Про рослинний світ».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської