про дії під час техногено природнього характеру

Антропогенна дія на геологічне середовище за своєю сутністю є геологічним процесом, оскільки за розмірами і масштабами прояву її цілком можна зіставити з природними процесами екзогенної геодинаміки. Різниця полягає лише у швидкості протікання процесу. Якщо природні геологічні процеси відбуваються повільно — сотні і мільйони років, то швидкість впливу людини на середовище — роки або десятки років. Ще одна риса, що є характерною для антропогенної діяльності — швидка інтенсифікація людської діяльності. Рис. 1. Узагальнена класифікація техногенних впливів на геологічне середовище.


Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру - підготовка і реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання техногенної та природної безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру на основі даних моніторингу, експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого.


Дії населення в разі виникнення надзвичайноих ситуацій техногенного походження. Правила поведінки і дії при аваріях на хімічно небезпечних об’єктах. Об’єкти господарювання, що виробляють або використовують сильнодіючі отруйні речовини, такі як хлор, аміак, синильна кислота, фосген, сірчаний ангідрид та інші, у випадку аварійних ситуацій являють собою небезпеку для населення. При евакуації транспортом уточніть час і місце посадки. Не запізнюйтесь і не приходьте раніше призначеного строку. Попередьте про евакуацію і від’їзд сусідів.


1. Під час польоту на літаку склалася аварійна ситуація. Зазначте ваші першочергові дії і опишіть безпечне положення тіла, яке необхідно прийняти під час посадки. 2. Під час круїзу на теплоході ви побачили, як людина випала за борт у воду. Зазначте, які правила поведінки порушила вона та опишіть ваші першочергові дії. 3. Перебуваючи в своїй квартирі на 8 поверсі, ви відчули підземні поштовхи. Які природні небезпеки можуть загрожувати вашому майбутньому офісу? 5. Під час землетрусу ви опинилися на вулиці. Як ви будете діяти в умовах міста та за його межами? 6. На зимових канікулах Ви поїхали на гірськолижний курорт у Карпати.


Дії в умовах техногенних катастроф Припустимо, одного вечора ви підійшли до вікна, щоб помилуватися заходом і побачили . Бог мій! Побачили заграва над розташованим неподалік підприємством. Вогонь, дим, попіл, що піднімається до неба, криваві відблиски на хмарах. Почули завивання десятків пожежних сирен.Пожежа! Причому пожежа катастрофічного масштабу! Що робити і що не робити вам в подібній ситуації?…


Фоновий і точковий впливи на природне середовище за характером поділяються на прямий та опосередкований. Прямий вплив здійснюють господарські об'єкти і системи під час безпосереднього контакту з природним середовищем у процесі природокористування. Глибина техногенного впливу на ландшафти залежить від часу становлення виду природокористування в кожному конкретному регіоні. На початковому етапі освоєння природних ресурсів ландшафт зазнає різних впливів, які у більшості випадків спричинюють корінне його перетворення, особливо в процесі меліорації заболочених земель, гідротехнічного будівництва, перетворення лісових масивів в агроландшафти та ін.


Захист населення організовується і здійснюється відповідно до вимог Конституції України , законів України: — «Про Цивільну оборону України», «Про захист людини від впливу іонізуючих випромінювань», «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру», «Про правовий режим надзвичайного стану», Концепції «Про захист населення і територій при загрозі і виникненні надзвичайної ситуації».. Інші методичні матеріали на урок Дошкілля скачати.


Дія населення при оповіщенні про хімічне зараження Отримавши інформацію про викид в атмосферу сильнодіючих отруйних речовин і про небезпеку хімічного зараження, необхідно надіти засоби індивідуального захисту органів дихання, найпростіші засоби захисту шкіри (плащі, накидки) і залишити район аварії. Ознаки отруєння, як правило, виявляються під час використання пестицидів або трохи пізніше. Отже. якщо після роботи з пестицидами з'являються якісь симптоми, слід негайно звернутися за медичною допомогою, щоб визначити, чи не пов’язано це з впливом пестицидів. Пам'ятайте, що зменшення негативного впливу пестицидів на організм залежить від ефективно наданої першої медичної допомоги!


Таким чином можна зробити висновок, що дії під час техногенних та природніх катастроф є чітко прорегламентовані у відповідному законопроекті. Втілення їх у життя залежить від компетентності виконавчих структур, тому ліквідація будь-яких непередбачуваних ситуацій є справжнім досягненням для спецслужб, з огляду на те, у якій країні ми проживаємо.


Презентація "Надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру, причини їх виникнення. Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій." Бібліотека Основи здоров’я 3 клас Розробки уроків. Про матеріал. Правила поведінки під час землетрусів: Діяти спокійно, не панікувати. Якщо про землетрус сповістили ЗМІ, виконуй їхні рекомендації. Якщо повідомлень не було і ти відчув поштовхи в одноповерховому будинку, негайно з усіма присутніми вийди з дому, вимкнувши газ, світло й воду, взявши радіо, що працює на батарейках (може передаватися повідомлення про ситуацію) - можуть бути повторні поштовхи. Потурбуйся про тварин. Відчини хлів.


Ліквідація надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру - проведення комплексу заходів, які включають аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи, що здійснюються у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і спрямовані на припинення дії небезпечних факторів, рятування життя та збереження здоров'я людей, а також на локалізацію зон надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру . проведення спеціальної обробки населення; дезактивації, дегазації техніки, доріг, місцевості тощо. НС природного характеру та мінімізація втрат у разі їх виникнення. Надзвичайні ситуації природного характеру. Надзвичайні ситуації природного.


Надзвичайні ситуації техногенного характеру це наслідок транспортних аварій, катастроф, пожеж, неспровокованих вибухів чи їх загроза, аварій з викидом (загрозою викиду) небезпечних хімічних, радіоактивних, біологічних речовин, раптового руйнування споруд та будівель, аварій на інженерних мережах і спорудах життєзабезпечення, гідродинамічних аварій на греблях, дамбах тощо. Номер слайду 5. Причини надзвичайних ситуацій техногенного характеру Аварії, катастрофи на виробництві Нераціональне використання енергоносіїв, корисних копалин Помилки, допущені в технічних проектах Низький рівень кваліфікац.


Ліквідація надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру - проведення комплексу заходів, які включають аварійно-рятувальні та інші невідкладні роботи, що здійснюються у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і спрямовані на припинення дії небезпечних факторів, рятування життя та збереження здоров'я людей, а також на локалізацію зон надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру . проведення спеціальної обробки населення; дезактивації, дегазації техніки, доріг, місцевості тощо. НС природного характеру та мінімізація втрат у разі їх виникнення. Надзвичайні ситуації природного характеру. Надзвичайні ситуації природного.


Аварія - небезпечна подія техногенного характеру, що спричинила загибель людей або створює на об'єкті чи окремій території загрозу життю та здоров'ю людей і призводить до руйнування будівель, споруд, обладнання і транспортних засобів, порушення виробничого або транспортного процесу чи завдає шкоди довкіллю. Катастрофа-велика за масштабами аварія чи інша подія, що призводить до тяжких наслідків. Великі аварії, які виникають на промислових об'єктах, транспорті тощо, за обсягами руйнування, людськими жертвами, а також за характером післядії на людей, тварин і рослини часто дорівнюю.


— людські дії, що криють у собі загрозу небезпеки. Небезпеки існують у просторі і часі та реалізуються у вигляді потоків енергії, речовини та інформації. Небезпеки діють не вибірково, виникнувши, вони впливають на все матеріальне навколишнє середовище. Перелік можливих небезпек налічує понад 150 найменувань і при цьому не вважається остаточним. Щоб проаналізувати, узагальнити негативні наслідки, а також розробити заходи, які дозволять їм запобігти, необхідно класифікувати самі небезпеки, джерела, що їх породжують та чинники (фактори), які їх спричиняють. За тривалістю небезпеки поділяють на ім.


Аналіз наслідків аварій, характеру їх впливу на навколишнє середовище зумовив розподіл їх за видами. Ø аварії з витоком сильнодіючих отруйних речовин (аміаку, хлору, сірчаної та азотної кислот, чадного газу, сірчаного газу та інших речовин); Ø аварії з викидом радіоактивних речовин в навколишнє середовище; Ø пожежі та вибухи; Ø аварії на транспорті та ін. Особливо важкі аварії можуть призвести до катастроф. Катастрофа— це великомасштабна аварія, яка призводить до важких наслідків для людини, тваринного й рослинного світу, змінюючи умови середовища існування. Глобальні катастрофи охоплюють цілі.


Головним і невід'ємним елементом всієї системи захисту населення і територій від НС техногенного та природного характеру є оповіщення та інформація. Оповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій і постійне інформування про їх населення забезпечується шляхом : - завчасного створення, підтримання в постійній готовності загальнодержавної і територіальних автоматизованих систем централізованого оповіщення населення


Надзвичайні ситуації техногенного характеру. Техногенна надзвичайна ситуація - стан, при якому в результаті виникнення джерела техногенної надзвичайної ситуації на об'єкті, визначеній території або акваторії порушуються нормальні умови життя і діяльності людей, виникає загроза їх життю і здоров'ю, завдається шкода майну населення, народному господарству та навколишньому природному середовищу. Розрізняють техногенні надзвичайні ситуації за місцем їх виникнення і за характером основних вражаючих факторів джерела надзвичайної ситуації. Джерело техногенної НС - небезпечний техногенний пр.


За характером дії на організм шкідливі речовини підрозділяють на общетоксические, дратівливі, сенсибілізуючі, бластомогенниє, мутагенні, що впливають на репродуктивну функцію. Спільними особливостями аварій, пов'язаних з викидом НХР, є висока швидкість формування хмари і сильне вражаючу дію, що вимагає прийняття екстрених заходів по захисту виробничого персоналу об'єкту і населення в прилеглих районах (з їх евакуацією), термінової локалізації джерела зараження та ліквідації наслідків. Необхідно активізувати науково-дослідні роботи по створенню обладнання для виявлення хімічних і біологічних агентів у пасажирів метрополітену, аеропортів і залізничних вокзалів. Не можна забувати і про таку важливу справу, як.


1.3.4. Техногенні небезпеки та характер їх негативної дії на людину та навколишнє середовище. 1.3.4.1. Класифікація техногенних небезпек. Небезпеки техногенного характеру є безпосереднім результатом діяльності людини і можуть виникати внаслідок аварій і катастроф, які відбуваються через недостатню надійність техніки, несподіваних наслідків життєдіяльності людей, а також унаслідок їх помилок, викликаних некомпетентністю або злим наміром. Аварія - це небезпечна подія техногенного характеру, що створює на об’єкті або території загрозу для життя і здоров’ я людей, призводить до руйнування будівель.


прогнозування небезпек та загроз виникнення надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та наслідків їх впливу вражаючих факторів на населення, об'єкти економіки та навколишнє природне середовище. Рис. 6.4. Класифікація превентивних заходів захисту по цілі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської