реферат на тему роль хімії в житті суспільства

Реферат на тему: “Роль хімії у житті суспільства” План 1. Розвиток хімії та зростання її ролі в сучасному житті. 2. Роль хімії у розв’язанні сировинно-ресурсних проблем. Так з'явилася паперова хроматографія один з найбільш поширених в хімії, біології і медицині аналітичних методів, за допомогою якого в кінці 1940х початку 1950-х років вдалося проаналізувати суміші амінокислот, що виходять при розщепленні різних білків, і визначити склад білків. Внаслідок копітких досліджень був встановлений порядок розташування амінокислот в молекулі інсуліну (Фредерік Сенгер, 1953), а до 1964 цей білок вдалося синтезувати. Зараз методами біохімічного синтезу отримують багато гормонів лікарських засобів, вітамінів. Промислова хімія.


Хімія посідає центральне місце серед природничих наук і в суспільному виробництві. Основою технологічних процесів у багатьох галузях народного господарства (металургійна, медична. Харчова, легка промисловість, енергетики, будівництво, електроніка, с/г) є хімічні реакції. Хімічна промисловість одна з найважливіших галузей важкої індустрії, яка виробляє мінеральні та органічні добрива, хімічні засоби захисту рослин, хімволокна, пластмаси, синтетичні смоли, лаки та фарби, синтетичні миючі засоби, каталізатори, а також основні хімічні сполуки - сірчану та азотну кислоти, аміак, етанол, етилен тощо.


Роль хімії в житті суспільства узагальнити знання учнів про основні галузі застосування хімічної промисловості; розвиток комунікативних навичок учнів; використання інформаційно-комп’ютерних технологій учнями при розробці проектів у вигляді презентацій; виховувати роль хімічних знань у пізнані природи та їхнє значення як складової загальнолюдської культури.. Конспект на урок Хімія скачати.


Реферати > Хімія > Роль хімії в житті суспільства. Хімія у нашій країні служить одним з могутніх засобів побудови суспільства. Потужній хімічній промисловості, що безупинно росте і розвивається потрібне поповнення кадрів висококваліфікованих хіміків. Хімію широкого застосовують в у сіх галузях промисловості. Хімія робить суттєвий внесок у створення різноманітних матеріалів: металічних і неметалічних. Останнім часом вимоги до матеріалів неухильно зростають. Це пояснюється тим, що значно ширше застосовуються тепер екстремальні впливи – надвисокі й наднизькі тиски та температури, ударні й в.


Роль хімії у житті суспільства. Категория: Политология. на тему: “Роль хiмiї. у життi суспiльства” План. 1. Розвиток хiмiї та зростання її ролi в сучасному життi. Так з'явилася паперова хроматографiя один з найбiльш поширених в хiмiї, бiологiї i медицинi аналiтичних методiв, за допомогою якого в кiнцi 1940х початку 1950-х рокiв вдалося проаналiзувати сумiшi амiнокислот, що виходять при розщепленнi рiзних бiлкiв, i визначити склад бiлкiв. Внаслiдок копiтких дослiджень був встановлений порядок розташування амiнокислот в молекулi iнсулiну (Фредерiк Сенгер, 1953), а до 1964 цей бiлок вдалося синтезувати. Зараз методами бiохiмiчного синтезу отримують багато гормонiв лiкарських засобiв, вiтамiнiв. Промислова хiмiя.


Презентація на тему: Роль хімії у житті суспільства. Завантажити презентацію. Отримати код. Хімія і повсякденне життя Із досягненнями хімії ми зустрічаємося кожного дня. Важко уявити життя без побутових хімікатів, будівельних матеріалів, ліків, волокон, пластмас і т.д. Уникнути контакту з хімікатами неможливо. Хімічні товари становлять частину нашого повсякденного побуту й виконують чимало завдань. Оскільки хімічні речовини створюються штучно, то вони можуть бути як безпечними, так і небезпечними для здоров'я людини. Доведено, що не всі хімікати негативно впливають на навколишнє середовище, проте, існує чимало речовин, що викликають побоювання. Слайд 3.


Хімія у нашій країні служить одним з могутніх засобів побудови суспільства. Потужній хімічній промисловості, що безупинно росте і розвивається потрібне поповнення кадрів висококваліфікованих хіміків. Хімію широкого застосовують в у сіх галузях промисловості. Хімія робить суттєвий внесок у створення різноманітних матеріалів: металічних і неметалічних. Останнім часом вимоги до матеріалів неухильно зростають. Це пояснюється тим, що значно ширше застосовуються тепер екстремальні впливи – надвисокі й наднизькі тиски та температури, ударні й вибухові хвилі, іонізуючі випромінювання, ферменти. Роль хімії в житті суспільства є дуже великою. Вона застосовується в усіх галузях промисловості в природі, науці і техніці.


1. Розвиток хімії та зростання її ролі в сучасному житті. 2. Роль хімії у розв’язанні сировинно-ресурсних проблем. 3. Вплив хімії на природне довкілля. 1. Хімія, наука про склад речовин і їх перетворення, починається з відкриття людиною здатності вогню змінювати природні матеріали. Люди уміли виплавляти мідь і бронзу, обпалювати глиняні вироби, отримувати скло ще за 4000 років до н.е. З 7 в. до н.е. Єгипет і Месопотамія стали центрами виробництва барвників; там же отримували в чистому вигляді золото, срібло і інші метали. Приблизно з 1500 до 350 до н.е. для виробництва барвників використали пе.


УРОК-КОНФЕРЕНЦІЯ. Тема. Роль хімії в житті суспільства, у розв’язанні глобальних проблем людства. Мета: Поглибити і розширити знання учнів про роль хімії у створенні нових матеріалів; ознайомити учнів з енергетичними проблемами та способами їх розв’язання; виховувати екологічну свідомість учнів. Матеріали: зразки різних матеріалів: пральні засоби, харчові продукти, будівельні матеріали, різні види пластмас, види палива та інше. Тип уроку: вивчення нового матеріалу з використанням випереджувальних завдань. Методи навчання: словесні, пошукові, проблемні.


Хімія в нашому житті. Перед тим, як розкрити цю тему, неможливо не згадати слова одного з героїв роману Курта Воннегута «Колиска для кішки»: «Над чим би вчені не працювали, у них все одно виходить зброю». Значення хімії в житті людини дуже важко переоцінити, адже ці процеси оточують нас всюди: починаючи від елементарного приготування їжі і закінчуючи біологічними процесами в організмі. Роль хімії в житті людини: побут. Ця область неможлива без хімічних процесів: наприклад, мало хто замислюється, коли підпалює сірник, про те, що здійснює цим складний хімічний процес . Хімія – частина нашого життя, і без певних процесів , які відбувалися на Землі до того, як зародилося життя, природно, нас би не було.


Роль хімії в житті суспільства. Після опрацювання § 40 ви зможете: назвати імена видатних вітчизняних і зарубіжних науковців-хіміків та найважливіші хімічні виробництва в Україні; оцінити роль хімічних знань у суспільному виробництві. На шляху до успіху пригадаємо з курсів хімії, географії, історії: які видатні вітчизняні й зарубіжні науковці-хіміки впроваджували у виробництво досягнення хімічної науки; як розвивалося промислове виробництво у різні історичні епохи у різних країнах; які основні етапи становлення й розвитку хімічної науки; які виробництва входять до хімічного комплексу України.


«Роль хімії в житті суспільства». вчитель вищої кваліфікаційної категорії Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №87 м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область. Ялова Лілія Іванівна. Мета проекту: дослідити роль хімії у створенні нових матеріалів і речовин, у розв’язанні сировинної та енергетичної проблем, значення хімії у побуті та медицині; розглянути проблему охорони навколишнього середовища, дію токсичних речовин на живі організми; розширити уявлення учнів про місце хімії серед природничих наук, створення наукової картини світу. Тема 1 Значення хімії у створенні нових речовин та матеріалів. Чому виникла потреба у створенні нових матеріалів? Перспективи створення нових матеріалів


Підручник з Хімії. 9 клас. Григорович - Нова програма. ТЕМА 4. УЗАГАЛЬНЕННЯ ЗНАНЬ З ХІМІЇ. § 40. Значення хімії в житті суспільства. Роль хімії для забезпечення сталого розвитку. Значення хімії в сучасному суспільстві. Хімічні знання — це потужна сила в руках людства. Знання властивостей хімічних речовин та способів їх добування не тільки дозволяють вивчати й розуміти природу, але й добувати нові, ще не відомі речовини, передбачати існування речовин із необхідними властивостями. Але хімія може бути небезпечною для людини й довкілля. Відомий письменник-фантаст та вчений-хімік Айзек Азімов писав.


Раздел: Химия. Тут найдется полное раскрытие темы -Хімія в нашому житті, Загружено: 2010-10-17. Хімія в нашому житті. Вид работы: Реферат. Предмет: Химия. Найчастіше в пральних порошках і рідких сумішах для прання роль ПАР грають сполуки, у молекулах яких гідрофобний вуглеводневий радикал зв'язаний з гідрофільною сульфатною чи сульфонатною групою. Синтетичні миючі засоби – це складні суміші ПАР з різними відбілювачами (хімічними й оптичними), піноутворювачами, пом'якшувачами води й біодобавками ферментів, що розкладають білкові чи жирові забруднення.


Значення хімії у повсякденному житті. У побуті ми практично щоденно зустрічаємося з продуктами хімічної промисловості. Нині побутова хімія – це самостійна галузь промисловості. Щороку у світі виробляється майже 30 млн. тон товарів побутової хімії. Це мийні, дезінфікуючі засоби, засоби догляду за меблями й підлогою, для боротьби з комахами і захисту рослин, засоби для вибілювання, підкрохмалювання, різноманітні фарби, клеї, автокосметика тощо. У побуті широкого застосування набули мийні засоби.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської