сучасні українські слова

Твори, написані українською народною мовою, існували і розповсюджувались в Україні, задовго до появи «Енеїди» І. Котляревського. Жива розмовна мова українського народу знаходила відображення ще на початку XVII ст. в інтермедіях до драм Якуба Гаватовича: «Продав кота в мішку» та «Найкращий сон». Ці найстаріші відомі україномовні інтермедії були надруковані як додаток до твору «Трагедія, або Образ смерті пресвятого Івана Хрестителя, посланця Божого» (Львів, 1619).


Словарь української мови. 66 605. Знаки етнокультури Жайворонка. Жайворонок. Знаки української етнокультури. 3 780. Шукати. Всі словники. Тлумачний он-лайн словник української мови «УКРЛІТ.ORG» об’єднує слова та словосполучення з різних словників. а. аа. аб. ав. аг. аґ.


Учим Украинский заново!!! ЛоХм@TыЙйй БлоГГгг. Те, кто живет на Украине и закончили школу максимум в начале 90-х просто уписиваются с "новых" украинских слов! И это украинцы, а что же говорить о тех, которые украинского не знают? Вроде бы смешно, но это и есть уничтожение языка. И постоянно придумывая НОВЫЕ слова и НОВЫЕ правила орфографии! Таким макаром лет эдак через 20 жители Украины, ни русский ни украинский знать не будут! И напоследок!!!!


Наймилозвучніші слова української мови в яскравих картинках. 16.03.2020. Спільнота СловОпис склала добірку гарних українських слів, які варто вживати кожному українцю. Давайте використовувати все розмаїття нашої мови щоб кожного дня відчувати її неповторність. в Україні.


вполне нормальные давние украинские слова: вализа - чемодан, кавиар - икра, помаранчевый - оранжевый. Ну а новые тоже понятны. Посмотрите чешский язык, чехи могли утратить свой язык, там недавно разговаривали на немецком, вот тоже подобное с языком происходило.


Факти ICTV пропонують ознайомитися з особливими українськими словами, які варто знати та вживати у повсякденному спілкуванні. Факти ICTV пропонують згадати особливі українські слова, якими багата наша мова. Яскраві лексеми поповнять словниковий запас та з легкістю замінять набридливий суржик. Кебета – здібність, уміння, хист; розум.


Словник сучасної української мови та сленгу «Мислово» назвав «діджиталізацію» словом 2019 року. Про це повідомляє “Освіторія”. Зазначається, що неологізм увійшов в українську мову лише кілька років тому і є транслітерацією англійського digitalization. Означає зміни суспільного життя, пов’язані з використанням цифрових технологій. Цьогоріч створили Міністерство цифрової трансформації України, яке має амбітні плани щодо цифровізації «Держави в смартфоні».


Сучасна лексика української мови складається з пиш» мих, незапозичених слів, створених нашими предками, і слів, запозичених у різні періоди з інших мов. Основну частину лексики української мови становлять не-запозичені українські слова. їх у мові приблизно 90 відсотків.


Знайомимо вас з красивими українськими словами, якими варто замінити популярні запозичення у щоденному спілкуванні. Ми вже розповідали вам про 12 нових красивих слів на заміну запозиченням. Цього разу ми пропонуємо вам звичні українські слова, які треба вживати замість популярних запозичень, від радіо максимум. Бережімо рідну мову та не засмічуймо її чужизмами, адже ми маємо чудовіRead More.


Цікаві українські слова. Карта сайту. Цікаві українські слова. багнет – колюча зброя, яку звичайно насаджують на кінець дула рушниці; штик. бахур – 1) розпусник; залицяльник; 2) позашлюбна дитина, байстрюк; 3) хлопець, дитина.


Наука та освіта. Український правопис. 14 нових правил, які варто запам’ятати. Грамота. Цей правопис – абсолютна безпорадність сучасної так званої мовознавчої еліти, яка і досі перебуває у сталінсько-постишевській облуді», – обурюється націоналістка. Доктор філологічних наук Олександр Пономарів нарікає , що члени комісії не погодилися на відмінювання слів кіно, метро і депо . Тож, як і раніше, відмінювати можна лише ситро і пальто.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської