українська вишивка вишиваємо хрестиком та гладдю

Отчеты: Посетители Поисковые фразы. Українська вишивка. Вишиваємо хрестиком та гладдю. Воскресенье, 01 Июня 2014 г. 18:50 + в цитатник. Цитата сообщения gelexxx. Прочитать целиком В свой цитатник или сообщество! Рубрики: вышиванки вышивка журналы. Понравилось: 8 пользователям.


Вишиваємо хрестиком та гладдю (вышивка, разные техники). Книга по вышивке. Отличный подарок для рукодельниц. Автор: Наниашвили И.Н. Издательство: Клуб Семейного Досуга Год издания: 2012 Формат: JPG Размер: 50,3 Мб Количество страниц: 193 ISBN: 978-966-14-3901-5 Язык: Украинский. Deposit. Turbobit. Вступите в группу, и вы сможете просматривать изображения в полном размере.


В Україні вишивку гладдю застосовували, передусім, в одязі, а саме в сорочках. Це й не дивно, адже такий тип вишивки виглядає надзвичайно ошатно та святково. Гладдю вишивали й рушники, хустки, скатертини, подушки, фартухи, картини тощо. Оселя кожної української господині красувалася вишивкою, а знання про давнє рукоділля передавали з покоління в покоління. Існують різні техніки вишивання гладдю: пряма, коса, лічильна, гладь за контурами рисунка. Пряму гладь використовували на Полтавщині, а виконували її блакитно-сірими, коричневими, білими нитками. На Чернігівщині, Київщині та Поділлі — червон.


Подробнее. Українська вишивка. Вишиваємо хрестиком та гладдю. Подробнее. Поделиться в Facebook.


Українська вишивка — один із видів народного декоративного мистецтва українців; орнаментальне або сюжетне зображення на тканині, шкірі, виконане різними ручними або машинними швами; один із найпоширеніших видів ручної праці українських жінок і, зокрема, дівчат. Вишивку вживають в українському народному побуті передусім на предметах одягу, в основному на жіночих і чоловічих сорочках. Крім того, вишивки поширені на предметах домашнього вжитку, як ліжники, обруси, наволочки, рушники тощо.


Гладь — це вишивання прямими та похилими стібками, які повністю або частково заповнюють площину узору. Існує багато технік її виконання. Це і вже відомі нам шви: вперед голку, строчка, стебловий, ланцюжок, і спеціальні — пряма й коса гладь, гладь з перехватами, верхошов та багато інших. Існує кілька видів гладі: одностороння, двостороння, без настилу і з настилом, прорізна тощо. Розрізняють також точну (або лічильну) гладь, яку виконують по рахунку ниток на тканині, та вільну, або рисовану, в якій стібки кладуть по контуру малюнка, нанесеного на тканину. Лічильною гладдю виконують в основному .


Українська вишивка (варіант 3) — презентація з будь-якого предмету на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Вироби, в основному, оздоблюють гладдю, занизуванням, набируванням та хрестиком. Основні кольори вишивок — білий, коралово-червоний, відтінений чорним. Вишивка Середньої Наддніпрянщини. Орнаменти здебільшого вишивають грубою ниткою, завдяки чому узори справляють враження рельєфних. Рукави жіночих сорочок прикрашають орнаментальними мотивами, розміщеними в шаховому порядку, а також з акцентом декору на вузькій частині рукава. Вишивка Слобожанщини.


Схеми вишивки хрестиком. 57. 44225. Українська традиція Рушники Вишивання як українська традиція Вишивка в українському побуті Український народний стрій Сучасний вишиваний одяг Видатні особистості Наша крамниця Технічні питання крамниць на форумі Наші крамнички Вишивання Вишивання хрестиком Вишивання гладдю Вишивання бісером та іншими матеріалами Декоративне вишивання Техніка вишивання Вишивання в процесі Оформлення вишивок Інше рукоділля Ручні роботи Журнали по рукоділлю Прикраси Наші конкурси Новорічні конкурси Довгострокові конкурси Щомісячні та.


Схеми вишивки хрестиком. 57. 44225. Українська традиція Рушники Вишивання як українська традиція Вишивка в українському побуті Український народний стрій Сучасний вишиваний одяг Видатні особистості Наша крамниця Технічні питання крамниць на форумі Наші крамнички Вишивання Вишивання хрестиком Вишивання гладдю Вишивання бісером та іншими матеріалами Декоративне вишивання Техніка вишивання Вишивання в процесі Оформлення вишивок Інше рукоділля Ручні роботи Журнали по рукоділлю Прикраси Наші конкурси Новорічні конкурси Довгострокові конкурси Щомісячні та.


Вишивання – невід'ємна складова частина культури українського народу, національної духовності, морально-етичної, матеріальної культури. Навчаючи школярів мистецтву вишивання, вчитель у першу чергу повинен володіти методикою та техніками виконання швів української вишивки, а також доносити до учнів технологічні, візуальні особливості художнього вишивання. Матеріали для вишивання поділяють на дві групи: матеріали на яких вишивають та матеріали, якими вишивають. Вважається, що матеріалом, на якому вишивають, можуть бути 65 найрізноманітніших видів тканин. Особливо технологічно якісними є тканини натуральні, виготовлені з волокон природного походження.


Еще 100 лет назад, исследуя вышивку, В. Стасов отмечал: «У народов древнего мира орнамент никогда не содержал в себе ни одной лишней линии, каждая черточка имела тут свое определенное значение. Это — сложный язык, последовательная мелодия, которая имеет свою основную причину и предназначена не.


Схеми Вишивки: Українська Вишивка. 1 953 вподобання · 41 особа обговорює це. Розробка дизайнів машинної вишивки. В альбомі групи приставлені деякі наші. Переглянути більше від Схеми Вишивки: Українська Вишивка у Facebook. Увійти. або. Створити обліковий запис. Переглянути більше від Схеми Вишивки: Українська Вишивка у Facebook. Увійти. Забули назву облікового запису?

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

скачати фіфа 09 українська ліга торрент

звіт з виробничої практики бухгалтера на фермерському господарстві

пісня – танок « осінні листочки», муз і сл і мараховської